Slavna Dee Dee Bridgewater s Jazz orkestrom HRT-a na 69. Igrama
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.2°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Slavna Dee Dee Bridgewater s Jazz orkestrom HRT-a na 69. Igrama
16.07.2018 | Kultura
DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Slavna Dee Dee Bridgewater s Jazz orkestrom HRT-a na 69. Igrama

Autor: Libero Portal
Foto: DLJI
Američka jazz diva i višestruka dobitnica nagrade Grammy Dee Dee Bridgewater nastupit će u srijedu, 18. srpnja, u 21.30 ispred Katedrale

U sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara američka jazz diva i višestruka dobitnica nagrade Grammy Dee Dee Bridgewater nastupit će u srijedu, 18. srpnja, u 21.30 ispred Katedrale uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije kojim će ravnati Andreas Marinello. Ovaj jedinstveni koncert slavne pjevačice pod pokroviteljstvom je Mastercarda koji je time omogućio da Igre i Dubrovnik ponovno budu promotor vrhunske jazz glazbe.

„Oduševljena sam što prvi put dolazim u Dubrovnik i čast mi je nastupiti s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Od srca se radujem se što ćemo zajedno uživati u sjajnoj glazbenoj večeri! S ljubavlju, Dee Dee Bridgewater“, poručila je uoči nastupa slavna pjevačica koja se smatra jednom od najboljih na današnjoj svjetskoj jazz sceni. Njene jedinstvene izvedbe jazz standarda donijele su joj tri nagrade Grammy, a uloga Glinde u mjuziklu The Wiz prestižnu nagradu Tony. Zahvaljujući autentičnoj osobnosti i bogatom koncertnom i kazališnom iskustvu, nastupi Dee Dee Bridgewater neki su od najuzbudljivijih vokalnih predstava na recentnoj svjetskoj jazz sceni. Njezini su nosači zvuka proglašavani najboljim jazz albumima, a mnogi je drže nasljednicom slavne Elle Fitzgerald. Na glazbene standarde uspijeva staviti vlastiti pečat, a neustrašivim i nepokolebljivim pristupom reinterpretaciji jazz klasika predstavlja se kao neustrašiva putnica, istraživačica, pionirka, ali i čuvarica tradicije. Uz sve to je i UN-ova ambasadorica dobre volje koja se kroz Organizaciju za prehranu i poljoprivredu (FAO) zalaže za okončanje gladi u svijetu.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu, a kao jedan od najutjecajnijih jazz sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni pravi je nukleus ponajboljih jazz glazbenika među kojima mnogi, osim kao izvođači, djeluju i kao skladatelji i aranžeri. Od 2015. godine šef-dirigent je Andreas Marinello koji će orkestrom ravnati i na koncertu s Dee Dee Bridgewater. Marinello djeluje i kao skladatelj, aranžer i producent, surađujući s brojnim sastavima u Hrvatskoj i inozemstvu, a na koncertima, kao i na snimanjima za radio i televiziju, bilježi suradnje s istaknutim jazz glazbenicima među kojima će Dee Dee Bridgewater uskoro zauzeti zapaženo mjesto.

„Veseli me što smo nastavili suradnju s najznačajnijom kulturnom manifestacijom u zemlji koja po 69. put Dubrovnik pretvara u jedinstvenu pozornicu umjetnosti. U suradnji s organizatorima, korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica ponovno smo omogućili popust od 10% prilikom kupnje ulaznica za sve programe, a pogodnost mogu ostvariti i kod nabavke službenih festivalskih suvenira. Igre te Dubrovnik, kao perjanica domaćeg i svjetskog turizma, našli su svoje mjesto i na našoj platformi Priceless Croatia (www.priceless.com) koja nudi jedinstvena iskustva lokalnim i inozemnim korisnicima Mastercard kartica te tako dodatno promiče turističku ponudu destinacije. Jedinstven je i talent Dee Dee Bridgewater čiji koncert s nestrpljenjem očekujemo“, poručila je Gea Kariž iz Mastercarda u Hrvatskoj.

Ulaznice za koncert Dee Dee Bridgewater i Jazz orkestra HRT-a ispred Katedrale dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9 do 21.30 sati. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na blagajnama Igara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji