Razlozi zašto ne biste treba jesti kečap
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.5°C
Vrijeme za 28.03.2024.
28.03.2024. Danas
Max. 16°C Min. 11°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Pet
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,981100
GBP
GBP
0,857680
USD
USD
1,081600
 Razlozi zašto ne biste treba jesti kečap
21.09.2018 | Lifestyle
IZAZIVA TEGOBE

Razlozi zašto ne biste treba jesti kečap

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Četvrtinu pakiranja industrijski proizvedenog kečapa čini - šećer

Jedan od sastojaka kečapa je fruktozni kukuruzni sirup, a njega su znanstvenici povezali s uzrokom raznih tegoba koje izaziva u našem organizmu, poput lučenja inzulina, nakupljanja masnih naslaga na trbuhu i poticanja apetita.

Obiluje šećerom 

Jedna jušna žlica kečapa sadrži više šećera nego keks s komadićima čokolade, točnije, 3.7 grama šećera.

Obiluje solju

Osim što obiluje šećerom, sadrži i veće količine soli koja potiče zadržavanje vode u organizmu, a dugoročnom konzumacijom može biti i uzročnik niza bolesti poput povišenog krvnog tlaka, razvoja kardiovaskularnih bolesti, srčanog i moždanog udara itd.

Preuzima okus jela

Zbog šećera u kečapu, on će "preuzeti" okus nad ostalim namirnicama.

Gusta tekstura

Kečap je gust i često je zbog toga problem istisnuti ga iz boce. Kako biste to promijenili, bocu je potrebno dobro protresti, a onda se i tekstura kečapa mijenja pa se prvo istisne vodenastiji dio. 

Jak miris

Miris kečapa je intenzivan i širi se oko vas. Ponekad su potrebni i sati da se riješite mirisa koji vas "bocka" pod nosnicama nakon konzumacije.



Izvor: Večernji

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji