Djelić Venezuele na Good Food Festivalu očarao Dubrovčane
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.9°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Djelić Venezuele na Good Food Festivalu očarao Dubrovčane
20.10.2018 | Vijesti
NOVI ZAMAMNI FESTIVALSKI OKUSI I MIRISI

Djelić Venezuele na Good Food Festivalu očarao Dubrovčane

Autor: Libero Portal
Foto: TZGD
Velik broj Dubrovčana je sudjelovao na Venezuelanskoj večeri u restoranu Kantenari

Program Good Food Festivala 2018. u petak, 19. listopada, okupio je velik broj ljudi, poglavito Dubrovčana koji su osobito rado sudjelovali na Venezuelanskoj večeri u restoranu Kantenari, na kojoj su domaćin Ricardo Luque, grupa Cubismo i članovi plesne Udruge Ritmo de Salsa donijeli djelić Venezuele u Dubrovnik. Zapažena je bila i radionica kuhanja u skladu s prirodom koju je održao poznati hrvatski chef Dino Galvagno te radionica "Štrukle i savijače" koju je priredila Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Neizostavan dio programa bila je još jedna u nizu radionica pripreme tradicionalnih slastica u Udruzi Deša, ovoga puta posvećena krokantu.

Venezuelanska večer u restoranu Kantenari, Sunset Beach Dubrovnik, bila je prava Venezuela u malom gdje je spoj okusa, mirisa te glazbe i plesnih ritmova uspio posve dočarati ljepote tog dalekog kraja. Za to je ponajviše zaslužan glazbenik i ljubitelj kuhanja Ricardo Luque, pravi domaćin ove večeri koji je svako jelo na meniju od četiri slijeda opisao i ispričao priču koju uz sebe veže budući da se radilo o tradicionalnim jelima i namirnicama. Nastavak tih priča slijedi već sutra na zanimljivom predavanju "Nasljeđa autohtonih civilizacija Latinske Amerike u svjetskoj gastronomiji" koje će Luque održati za festivalske posjetitelje.

Djelić Venezuele Dubrovčanima i njihovim gostima donijela je i glazba grupe Cubismo koja je bila zaslužna za dobru atmosferu čitave večeri. Dojam su upotpunili članovi plesne Udruge Ritmo de Salsa koji su uspjeli potaknuti prisutne na ples u latinoameričkom ritmu. Ukusna hrana, dobra glazba i rasplesani gosti potvrda su uspjeha ove uistinu posebne večeri!

Posjetiteljima Good Food Festivala već dobro poznati chef Dino Galvagno održao je radionicu kuhanja u skladu s prirodom u TIC-u Pile. Svojim znanjem i stručnošću zainteresirao je okupljene pa je radionica trajala oko dva sata. Omiljeni hrvatski chef prikazao je kreativni proces stvaranja jela koja proizlaze iz prirodnog okruženja. Objasnio je kako se radi o pripremi jela kojima se podržava održivo ribarenje i marikultura. Time je još više zainteresirao prisutne u iščekivanju sutrašnjeg menija na večeri u restoranu Amfora tijekom koje će Jo Ahearne, prva hrvatska Master of Wine, predstaviti svoje vino Wild Skins koje proizvodi na otoku Hvaru.

Dubrovčanima se prvi put na Good Foodu predstavila Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba radionicom "Štrukle i savijače" koju je održala voditeljica Karmela Karlović uz asistenciju Sanje Mikše i Sandre Rončević u TIC-u Pile. Iskusne kuharice podijelile su s posjetiteljima sve ‘trikove zanata’ u pripremi štrukli i savijača: od tankog tijesta, pripreme nadjeva do rezanja i pečenja. Svi su se pogostili svježe pečenim delicijama čiji miris je mamio i prolaznike na Pilama. Radionica pripremanja tradicionalnih slastica Udruge Deša bila je posvećena primorskom svadbenom krokantu. Dešine marljive članice još su jednom pokazale svoju brzinu, vještinu, znanje, i prije svega iskustvo. Slastice od krokanta bile su oduvijek dio mnogih svadbenih slavlja, a zasigurno će to biti i ubuduće zahvaljujući upravo trudu Udruge Deša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji