Naslovnica VijestiPolitikaGospodarstvoLifestyleKulturaSportCrna kronikaZanimljivostiObavijesti Regija


#Good Food Festival

Vijesti

NOVI ZAMAMNI FESTIVALSKI OKUSI I MIRISI Djelić Venezuele na Good Food Festivalu očarao Dubrovčane

Velik broj Dubrovčana je sudjelovao na Venezuelanskoj večeri u restoranu Kantenari

Autor: Libero Portal
Foto: TZGD

20.10.2018.



Program Good Food Festivala 2018. u petak, 19. listopada, okupio je velik broj ljudi, poglavito Dubrovčana koji su osobito rado sudjelovali na Venezuelanskoj večeri u restoranu Kantenari, na kojoj su domaćin Ricardo Luque, grupa Cubismo i članovi plesne Udruge Ritmo de Salsa donijeli djelić Venezuele u Dubrovnik. Zapažena je bila i radionica kuhanja u skladu s prirodom koju je održao poznati hrvatski chef Dino Galvagno te radionica "Štrukle i savijače" koju je priredila Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Neizostavan dio programa bila je još jedna u nizu radionica pripreme tradicionalnih slastica u Udruzi Deša, ovoga puta posvećena krokantu.

Venezuelanska večer u restoranu Kantenari, Sunset Beach Dubrovnik, bila je prava Venezuela u malom gdje je spoj okusa, mirisa te glazbe i plesnih ritmova uspio posve dočarati ljepote tog dalekog kraja. Za to je ponajviše zaslužan glazbenik i ljubitelj kuhanja Ricardo Luque, pravi domaćin ove večeri koji je svako jelo na meniju od četiri slijeda opisao i ispričao priču koju uz sebe veže budući da se radilo o tradicionalnim jelima i namirnicama. Nastavak tih priča slijedi već sutra na zanimljivom predavanju "Nasljeđa autohtonih civilizacija Latinske Amerike u svjetskoj gastronomiji" koje će Luque održati za festivalske posjetitelje.

Djelić Venezuele Dubrovčanima i njihovim gostima donijela je i glazba grupe Cubismo koja je bila zaslužna za dobru atmosferu čitave večeri. Dojam su upotpunili članovi plesne Udruge Ritmo de Salsa koji su uspjeli potaknuti prisutne na ples u latinoameričkom ritmu. Ukusna hrana, dobra glazba i rasplesani gosti potvrda su uspjeha ove uistinu posebne večeri!

Posjetiteljima Good Food Festivala već dobro poznati chef Dino Galvagno održao je radionicu kuhanja u skladu s prirodom u TIC-u Pile. Svojim znanjem i stručnošću zainteresirao je okupljene pa je radionica trajala oko dva sata. Omiljeni hrvatski chef prikazao je kreativni proces stvaranja jela koja proizlaze iz prirodnog okruženja. Objasnio je kako se radi o pripremi jela kojima se podržava održivo ribarenje i marikultura. Time je još više zainteresirao prisutne u iščekivanju sutrašnjeg menija na večeri u restoranu Amfora tijekom koje će Jo Ahearne, prva hrvatska Master of Wine, predstaviti svoje vino Wild Skins koje proizvodi na otoku Hvaru.

Dubrovčanima se prvi put na Good Foodu predstavila Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba radionicom "Štrukle i savijače" koju je održala voditeljica Karmela Karlović uz asistenciju Sanje Mikše i Sandre Rončević u TIC-u Pile. Iskusne kuharice podijelile su s posjetiteljima sve ‘trikove zanata’ u pripremi štrukli i savijača: od tankog tijesta, pripreme nadjeva do rezanja i pečenja. Svi su se pogostili svježe pečenim delicijama čiji miris je mamio i prolaznike na Pilama. Radionica pripremanja tradicionalnih slastica Udruge Deša bila je posvećena primorskom svadbenom krokantu. Dešine marljive članice još su jednom pokazale svoju brzinu, vještinu, znanje, i prije svega iskustvo. Slastice od krokanta bile su oduvijek dio mnogih svadbenih slavlja, a zasigurno će to biti i ubuduće zahvaljujući upravo trudu Udruge Deša.

#politika

|

Vijesti
EKSKLUZIVNO! Libero portal u posjedu dokumenta koji ukazuje na mogući sukob interesa Orlande Tokić!

21.11.2018.  

#politika

|

Vijesti
MORAL PRIJE SVEGA Mato Franković suspendirao svoju zamjenicu Orlandu Tokić

21.11.2018.  

#Dubrovački zimski festival

|

Vijesti
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL „Šarena zima u Uvali“ Dubrovačkog zimskog festivala je naj-akcija za djecu u Hrvatskoj

21.11.2018.  

#PU dubrovačko-neretvanska

|

Crna kronika
DETALJI POŽARA NA VOZILU Uslijed kvara došlo do samozapaljenja osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka

21.11.2018.  

#Kazalište Marina Držića

|

Vijesti
KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Posljedice & Glumice II. kategorije do kraja tjedna u Kazalištu Marina Držića

21.11.2018.  

#Grad Dubrovnik

|

Vijesti
"NAGRADA DUBROVNIKA" Prijedlozi kandidata za javna priznanja zaprimaju se do kraja prosinca

21.11.2018.  


#Fotogalerija

|

Lifestyle
KIŠNI FOTO ĐIR LAPADOM Nakon delumbija promet se vratio u normalu

21.11.2018.  


Danas na programu Libertas TV
www.libertas.tv

DUBROVNIK

13.9°C

Srijeda, 21.11.2018.

Max. 

15 °C

Min. 

11 °C

  Vjetar:

JI 9.0 km/h  

  Vlaga:

83%  

  Tlak zraka:

1011.5 hPa  

  Oborine u zadnjih 24h:

43.50 mm  

  UV indeks:

nizak 0.7  

  Temperatura mora:

19.7°C  

  Stanje mora:

2 (malo valovito) 

  Vidljivost:

12 km  

  Izlazak / zalazak sunca:

06:46 / 16:20  

  Izlazak / zalazak mjeseca:

15:41 / 04:20  

ČET

22.11.



16 °C

9 °C

PET

23.11.



16 °C

9 °C

SUB

24.11.



16 °C

10 °C

NED

25.11.



15 °C

14 °C

PON

26.11.



15 °C

12 °C

Izvor:


DHMZ

Tečaj

Kupovni

Srednji

Prodajni

+/- %

EUR

7.400931

7.423201

7.445471

-0.04%

USD

6.475006

6.494489

6.513972

-0.15%

CHF

6.521794

6.541418

6.561042

+0.28%

GBP

8.331567

8.356637

8.381707

-0.13%

Iznos: 

=

Izračun je informativan, koristi se srednji tečaj HNB.
Tečajna lista br. 223, primjenjuje se od 21.11.2018.
Izvor: hnb.hr

Glas Grada i Mozaik - online izdanje  

info kutak  


Naslovnica Opći uvjeti korištenja
Vijesti Politika Gospodarstvo Lifestyle Kultura Sport Crna kronika Zanimljivosti Obavijesti
Kućni ljubimci Dubrovnik očima prošlosti Grad, to ste vi Kad se sinjorine predstavljaju

Impressum: Orlanda Prkačin, glavna urednica, tel: +385 99 5309 638, e-mail: orlanda@liberoportal.hr

Izdavač: TELE5 d.o.o., Masarykov put 3c, 20000 Dubrovnik   -   Direktorica: Katarina Milat Kralj   -   © TELE5 d.o.o. Dubrovnik


Stranica liberoportal.hr koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja