Naslovnica VijestiPolitikaGospodarstvoLifestyleKulturaSportCrna kronikaZanimljivostiObavijesti Regija


#Good Food Festival

Vijesti

NOVI ZAMAMNI FESTIVALSKI OKUSI I MIRISI Djelić Venezuele na Good Food Festivalu očarao Dubrovčane

Velik broj Dubrovčana je sudjelovao na Venezuelanskoj večeri u restoranu Kantenari

Autor: Libero Portal
Foto: TZGD

20.10.2018.



Program Good Food Festivala 2018. u petak, 19. listopada, okupio je velik broj ljudi, poglavito Dubrovčana koji su osobito rado sudjelovali na Venezuelanskoj večeri u restoranu Kantenari, na kojoj su domaćin Ricardo Luque, grupa Cubismo i članovi plesne Udruge Ritmo de Salsa donijeli djelić Venezuele u Dubrovnik. Zapažena je bila i radionica kuhanja u skladu s prirodom koju je održao poznati hrvatski chef Dino Galvagno te radionica "Štrukle i savijače" koju je priredila Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Neizostavan dio programa bila je još jedna u nizu radionica pripreme tradicionalnih slastica u Udruzi Deša, ovoga puta posvećena krokantu.

Venezuelanska večer u restoranu Kantenari, Sunset Beach Dubrovnik, bila je prava Venezuela u malom gdje je spoj okusa, mirisa te glazbe i plesnih ritmova uspio posve dočarati ljepote tog dalekog kraja. Za to je ponajviše zaslužan glazbenik i ljubitelj kuhanja Ricardo Luque, pravi domaćin ove večeri koji je svako jelo na meniju od četiri slijeda opisao i ispričao priču koju uz sebe veže budući da se radilo o tradicionalnim jelima i namirnicama. Nastavak tih priča slijedi već sutra na zanimljivom predavanju "Nasljeđa autohtonih civilizacija Latinske Amerike u svjetskoj gastronomiji" koje će Luque održati za festivalske posjetitelje.

Djelić Venezuele Dubrovčanima i njihovim gostima donijela je i glazba grupe Cubismo koja je bila zaslužna za dobru atmosferu čitave večeri. Dojam su upotpunili članovi plesne Udruge Ritmo de Salsa koji su uspjeli potaknuti prisutne na ples u latinoameričkom ritmu. Ukusna hrana, dobra glazba i rasplesani gosti potvrda su uspjeha ove uistinu posebne večeri!

Posjetiteljima Good Food Festivala već dobro poznati chef Dino Galvagno održao je radionicu kuhanja u skladu s prirodom u TIC-u Pile. Svojim znanjem i stručnošću zainteresirao je okupljene pa je radionica trajala oko dva sata. Omiljeni hrvatski chef prikazao je kreativni proces stvaranja jela koja proizlaze iz prirodnog okruženja. Objasnio je kako se radi o pripremi jela kojima se podržava održivo ribarenje i marikultura. Time je još više zainteresirao prisutne u iščekivanju sutrašnjeg menija na večeri u restoranu Amfora tijekom koje će Jo Ahearne, prva hrvatska Master of Wine, predstaviti svoje vino Wild Skins koje proizvodi na otoku Hvaru.

Dubrovčanima se prvi put na Good Foodu predstavila Moja kuhaona d.o.o. iz Zagreba radionicom "Štrukle i savijače" koju je održala voditeljica Karmela Karlović uz asistenciju Sanje Mikše i Sandre Rončević u TIC-u Pile. Iskusne kuharice podijelile su s posjetiteljima sve ‘trikove zanata’ u pripremi štrukli i savijača: od tankog tijesta, pripreme nadjeva do rezanja i pečenja. Svi su se pogostili svježe pečenim delicijama čiji miris je mamio i prolaznike na Pilama. Radionica pripremanja tradicionalnih slastica Udruge Deša bila je posvećena primorskom svadbenom krokantu. Dešine marljive članice još su jednom pokazale svoju brzinu, vještinu, znanje, i prije svega iskustvo. Slastice od krokanta bile su oduvijek dio mnogih svadbenih slavlja, a zasigurno će to biti i ubuduće zahvaljujući upravo trudu Udruge Deša.


#Biskup pere noge

|

Vijesti
VELIKI ČETVRTAK Biskup oprao i poljubio noge obitelji Franušić (FOTO)

18.04.2019.  

#Kosa

|

Lifestyle
FRIZERI ZNAJU Evo koliko puta tjedno treba prati kosu

18.04.2019.  

#Muškarac

|

Zanimljivosti
RUSKI PSIHOLOG: Samo žena od muškarca može napraviti idealnog oca i muža, a evo i kako!

18.04.2019.  


#Maro Mitrović

|

Lifestyle
FOTOGALERIJA Maro Mitrović predstavio svoje emisije na Libertas televiziji: Multimediji se divim od djetinjstva!

18.04.2019.  

#Jaje

|

Vijesti
OPREZ! Ovaj proizvod se povlači s polica zbog bakterije

18.04.2019.  

#Vozila

|

Vijesti
NOVA EUROPSKA PRAVILA: Ovi sustavi bit će obvezni u svim vozilima

18.04.2019.  


#Ivana Švarc

|

Vijesti
FOTOGALERIJA: Započeo trodnevni "Festival Života"

18.04.2019.  

Danas na programu Libertas TV
www.libertas.tv

DUBROVNIK

15.7°C

Petak, 19.04.2019.

Max. 

18 °C

Min. 

11 °C

  Vjetar:

SI 29.5 km/h  

  Vlaga:

35%  

  Tlak zraka:

1025.0 hPa  

  Oborine u zadnjih 24h:

1.70 mm  

  UV indeks:

-  

  Temperatura mora:

15.9°C  

  Stanje mora:

2 (malo valovito) 

  Vidljivost:

30 km  

  Izlazak / zalazak sunca:

06:01 / 19:34  

  Izlazak / zalazak mjeseca:

19:38 / 06:20  

SUB

20.04.



18 °C

10 °C

NED

21.04.



16 °C

10 °C

PON

22.04.



16 °C

11 °C

UTO

23.04.



18 °C

14 °C

SRI

24.04.



20 °C

15 °C

Izvor:


DHMZ

Tečaj

Kupovni

Srednji

Prodajni

+/- %

EUR

7.409294

7.431589

7.453884

+0.07%

USD

6.586039

6.605857

6.625675

+0.56%

CHF

6.514237

6.533839

6.553441

+0.32%

GBP

8.567639

8.593419

8.619199

+0.30%

Iznos: 

=

Izračun je informativan, koristi se srednji tečaj HNB.
Tečajna lista br. 078, primjenjuje se od 19.04.2019.
Izvor: hnb.hr

Glas Grada i Mozaik - online izdanje  

info kutak  


Naslovnica Opći uvjeti korištenja
Vijesti Politika Gospodarstvo Lifestyle Kultura Sport Crna kronika Zanimljivosti Obavijesti
Kućni ljubimci Dubrovnik očima prošlosti Grad, to ste vi Kad se sinjorine predstavljaju

Impressum: Dajana Brzica, glavna urednica, tel: +385 20 642 776, e-mail: urednik@liberoportal.hr

Novinar suradnik: Ivan Jukić

Fotoreporter: Željko Tutnjević, e-mail: zeljko.libertas@gmail.com

Marketing: Svjetlana Šimunović, direktorica marketinga, tel: +385 20 642 777, e-mail: marketing@libertas.tv

Izdavač: TELE5 d.o.o., Masarykov put 3c, 20000 Dubrovnik   -   Direktorica: Katarina Milat Kralj   -   © TELE5 d.o.o. Dubrovnik


Stranica liberoportal.hr koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja