Studijsko putovanje omogućit će studentima nova iskustva i spoznaje
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.1°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Studijsko putovanje omogućit će studentima nova iskustva i spoznaje
30.10.2018 | Vijesti
STUDENTI TURIZMA IZ ŠVICARSKE U GRADU DUBROVNIKU

Studijsko putovanje omogućit će studentima nova iskustva i spoznaje

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Cilj putovanja u Dubrovnik je istražiti destinaciju, te čuti nešto o izazovima s kojima se susreće gradska uprava i djelatnici u turizmu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić pozdravila je danas u uvodnom govoru studente diplomskog studija turizma sa Sveučilišta primijenjenih znanosti HTW Chur u Švicarskoj, koji borave na studijskom putovanju u Gradu Dubrovniku s direktorom studija Janom Mosedaleom.

Poželjela im je dobrodošlicu u Grad Dubrovnik, upoznavši ih kratko s turističkim rezultatima koje Grad kao destinacija postiže iz godine u godinu. Kao veliki izazov istaknula je upravljanje sve većim brojem posjetitelja i istovremeno očuvanje UNESCO-ve zaštićene baštine, zbog čega je osmišljen projekt Respect the City, skup mjera koje teže održivom turizmu. „Imamo veliku odgovornost održati Grad živim, sigurnim i lijepim mjestom za život“, rekla je zamjenica Tepšić.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić studentima je održao prezentaciju na temu izazova u upravljanju turizmom u Dubrovniku, obrazlažući uzroke trenutne situacije u Dubrovniku, s uvidom u recentne povijesne podatke, od dolaska prvog kruzera u Dubrovnik 1999. do prevelikih gužvi 2018. Zbog ograničenja u infrastrukturi, a uslijed rastućeg broja turista iz godine u godinu i sve većih gužvi koji su doveli do blokade u životu Grada, bilo je potrebno uvesti strateške mjere, rekao je pročelnik Miljanić. Studenti su otvorili raspravu, a zanimalo ih je poglavito na koji način će se kontrolirati broj turista, te marketinški rezultati nakon snimanja svjetski popularnih filmova i serija u Gradu Dubrovniku.

Studijsko putovanje omogućit će studentima nova iskustva i spoznaje, kako bi kombinirajući teoriju i praksu obogatili svoje znanje stečeno na sveučilištu. Cilj putovanja u Dubrovnik je istražiti destinaciju, te čuti nešto o izazovima s kojima se susreće gradska uprava i djelatnici u turizmu. Svake godine putuju izvan domovine, a u Dubrovniku borave od 27. do 31. listopada. Osim s predstavnicima gradske vlasti, posjetit će i jedan kruzer stacioniran u gruškoj luci i održati sastanke s drugim turističkim praktičarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji