Trik kojim ćete spriječiti ulazak muha u kuću
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.7°C
Vrijeme za 23.04.2024.
23.04.2024. Danas
Max. 17°C Min. 14°C
Vrijeme za 24.04.2024.
24.04.2024. Sri
Max. 14°C Min. 10°C
Vrijeme za 25.04.2024.
25.04.2024. Cet
Max. 13°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,863280
USD
USD
1,063200
 Trik kojim ćete spriječiti ulazak muha u kuću
14.11.2018 | Zanimljivosti
RIJEŠITE IH SE ZAUVIJEK

Trik kojim ćete spriječiti ulazak muha u kuću

Autor: Libero Portal
Foto: Ilustracija/ Pixabay
Miris igra veliku ulogu u privlačenju muha, ali i njihovom tjeranju

Muha na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama može nositi oko milijun bakterija te prouzročiti oko 600 različitih bolesti poput pneumonije, urinarne infekcije, otrovanja krvi i trovanja hranom.

Tijekom ove jako tople jeseni muha ima sve više i više, ali sadnjom pravih biljaka i jednim malim trikom možete se jednostavno riješiti muha iz kuće.

Bosiljak odbija muhe, zato ga obavezno posadite u teglicu i stavite u blizini stola i stolica. Od njega možete napraviti i prirodni repelent ako njegove svježe listove ubacite u kipuću vodu i ostavite ih tako nekoliko sati. Zatim umiješajte votku i pripremljenu tekućinu čuvajte u hladnjaku, u bočici s raspršivačem. No potreban je oprez kod špricanja da tekućina ne bi dospjela u oči.

Lavanda odbija i moljce i buhe te muhe i komarce. Stoljećima se koristila kako bi uljepšala miris doma i sačuvala odjeću. Šarmantna biljka ljubičastih cvjetova, koja oplemenjuje svaki vrt, raste i u tegli u zatvorenom. Međutim, morate je smjestiti pored sunčanog prozora. Lijep miris koji ljudi vole, mušice, komarci i muhe ne mogu podnijeti. 

Miris igra veliku ulogu u privlačenju muha, ali i njihovom tjeranju. Miris eteričnih ulja je neprivlačan muhama. Kao repelenti najčešće se koriste eterična ulja lavande, mente, eukaliptusa, citronele, karanfilčić, piše Agroklub.

Trik kojim ćete spriječiti ulazak muha u kuću

Muhe ne vole ni objekte koji svjetlucaju i reflektiraju svjetlost. Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da spriječite da u vaš dom ulete muhe jest da napunite običnu prozirnu vrećicu s čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto. 

Objesite je pred vrata ili prozora koje držite otvorene, a na njima nemate zaštitne mrežice. Tako ćete spriječiti muhe da ulaze u vaš dom. 

Zbog njihove strukture očiju, bistre vrećice ispunjene vodom muhama nalikuju na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje. Bilo kako bilo, važno je da djeluje.



Izvor: 24sata.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji