je bila politička kiretaža, moje dijete od devet godina je moralo slušati laži o meni!
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.5°C
Vrijeme za 16.04.2024.
16.04.2024. Danas
Max. 22°C Min. 16°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Sri
Max. 17°C Min. 15°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,972500
GBP
GBP
0,854050
USD
USD
1,065600
 je bila politička kiretaža, moje dijete od devet godina je moralo slušati laži o meni!
07.12.2018 | Foto libar Željka Tutnjevića
ORLANDA TOKIĆ: "Ovo

je bila politička kiretaža, moje dijete od devet godina je moralo slušati laži o meni!"

Autor: Dajana Brzica /Libero portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero portal
Orlanda Tokić najavila je i tužbe za klevetu

Orlanda Tokić nije bila u sukobu interesa po pitanju zemljišta od nešto više od 700 metara kvadratnih na sv. Mihajlu u Lapadu, odlučilo je tako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a o navedenoj temi, prvi put nakon 15 dana šutnje, danas se na konferenciji za medije javnosti, uz gradonačelnika Mata Frankovića, javnosti obratila i sama Orlanda Tokić. 

"Pravorijek još nije službeno došao u Grad, ali Povjerenstvo je i nas izvijestilo kako zamjenica Tokić prilikom obnašanja dužnosti zamjenice u prethodnom periodu nije bila u sukobu interesa. Ovim se pokazala ispravnost naših odluka i činjenice kako smo čvrsto stali iza Tokić i bili uvjereni kako nije bila u sukobu interesa. Neki su nažalost unaprijed osuđivali zamjenicu i stvarali lažnu aferu,“ kazao je Mato Franković.

"Ova gradska uprava će možda negdje pogriješiti, ali nećemo u četiri godine imati niti jednu jedinu aferu," kazao je dodavši kako bi volio imati oporbu koja nešto radi, ali je nema te da su u javnosti plasirali neistine, ali kako se nisu ispričali. 

Dodao je i kako nisu napravili ništa korisno za ovo društvo niti će napraviti, nikada nisu predložili neki projekt.

"Činjenica je kao je zamjenica Orlanda Tokić potpisala ugovor prije nego što je postala kandidatkinja za zamjenicu. Oporba priča o kolovozu 2017. godine, no idejno rješenje je završeno u listopadu. Ono što je Povjerenstvo reklo je kako je zamjenica Tokić preuzela ugovor da izradi projektnu dokumentaciju idejnog rješenja. Ta izrada je počela prije nego što je Tokić uopće imala ideju kako će postati zamjenica gradonačelnika i kako će se kandidirati, a završila u listopadu 2017. godine. Povjerenstvo je kazalo kako u tome nema ništa sporno. Povjerenstvo se ne može "srediti", oni na svih gledaju na isti način, na njihova rješenja. Naša oporba nije znala napisati prijavu prema Povjerenstvu, mi smo povukli taj potez i poslali im dokumentaciju znajući kako to oni neće napraviti nego kako će samo puno pričati. Zato smo to i napravili,“ kazao je.

Orlanda Tokić je kazala kako je ona sve radila po zakonu te se ispričala medijima što ovih 15 dana nije davala izjave. Navela je kako je to bila njezina odluka, a ne odluka gradonačelnika ni suradnika. 

„Najveći razlog je bila politička hajka i histerija koja je narasla do nevjerojatnih razmjera. Svako naše dodatno komentiranje bi bilo shvaćeno kao napad. Nisam imala namjeru se pravdati za bilo kakve optužbe koje nemaju temelja ni u zakona ni u zdravom razumu. Svi oporbeni vijećnici su sebe postavili kao tužitelje, sud i porotu. Sve radnje koje smo radili u dvije godine su proglasili kriminalnim radnjama. Ne mislim kako je ovo kraj nego početak. Svi oni koji su bili u stanju dovesti do ove situacije, neće priznati kako su pogriješili i kako su doveli do toga da se kroz medijski prostor linčuje. Ovo je bila politička kiretaža, politički linč. Sebe su postavili kao moralne vertikale, a što smo mi? HDZ-ovci očito nemaju doma djecu, nemaju svoje obitelji. Kad se okrene pila naopako, svi se počnu pravdati. Moje dijete od devet godina je moralo slušati majku kako nije kriva, kako ono što mu pričaju po ulici nije istina", kazala je emotivnim tonom i dodala kako je došla iz privatnog sektora, iz nečega što je nespojivo s javnim sektorom.  

"Kad sam došla ovdje, znala sam kako će se ovo dogoditi. Smatram kako sam drugačija baš zbog toga. Na početku sam znala kako bi 15 godina mog rada mogao biti problem jer se uvijek može izvući neka tvrtka i početi raditi ovakve stvari. Puno smo govorili kako će doći do ovoga, kako će početi izmišljati stvari. U ovoj upravi sam ja ujedno i najslabija i najjača karika. Najslabija jer imam svoju karijeru, najjača jer sam svoje znanje stavila u službu Grad. To sam učinila i to nekima smeta, a najviše onima koji nikada nisu radili ništa za opće dobro nego za interes, koji su odmah po fakultetu sjeli u fotelje i nisu ništa napravili. Nisam takva i nikada takva neću postati,“ kazala je Tokić najavivši kako će određene osobe tužiti za klevetu. 

„Većina oporbenih vijećnika su zaposlenici Grada i gradskih tvrtki. Oni rade posao koji je zakonski propisan, ali ne treba osuđivati one koji su drugačiji. Podigla se hajka na građevinare. Svi koji nešto rade su loši, jedini su ispravni oni koji ne plaćaju porez, prema njihovom mišljenju,“ izjavila je danas Orlanda Tokić.

Podsjetimo, do odluke Povjerenstva bila privremeno izuzeta od svojih dužnosti, no sada se vratila na posao zamjenice gradonačelnika. 

O ovoj temi gledajte i u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji