Brojni programi na Zimskom festivalu ususret Novoj godini
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Brojni programi na Zimskom festivalu ususret Novoj godini
28.12.2018 | Vijesti
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Brojni programi na Zimskom festivalu ususret Novoj godini

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovački zimski festival
Vrhunac zabave bit će program dočeka Nove godine na Stradunu, kao i koncert koji će sutra na Stradunu održati bend The Gipsy Kings

Dubrovčane i goste u samoj završnici 2018. očekuju brojni programi na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu. Vrhunac zabave bit će program dočeka Nove godine na Stradunu, organiziran u suradnji sa Star Produkcijom, kao i koncert koji će na Stradunu održati bend The Gipsy Kings sutra, u subotu, 29. prosinca. Dan prije dočeka, 30. prosinca popularne rock balade izvest će Opća opasnost, a tu su i neizostavni programi za djecu i cijelu obitelj svih ovih dana. Raznovrsna događanja i za male, i za velike; ljude različitih glazbenih ukusa, uvest će Dubrovnik u novu godinu u kojoj se također sprema nastavak festivalskih programa!

U okviru programa Šarena zima u Uvali večeras, 28. prosinca, od 20 sati nastupit će dubrovački glazbenici Doris Kosović i Ivan Jakić koji će izvoditi pop-rock covere poznatih pjesama. Klapa Malfi pjesmom će uljepšati večer na Brsaljama od 21 sat.

Šarena zima u Uvali sutra, u subotu,donosi sjajnu zabavu za dubrovačke mališane koju će prirediti Le petit festival duTheatre i Plesni studio Lazareti od 10 sati. Blagdansko popodne u Mokošici uključuje Božićnu predstavu Dramskog studija Porporela i lutkarsku predstavu Tri praščića Lutkarske družine Dobrissimo – Aster KD Dubrovnik od 15:30 sati. Subotnju večer začinit će slavni bend Gipsy Kings dugo iščekivanim nastupom na Stradunu u 21 sat koji je ostvaren u suradnji sa Star produkcijom.

U nedjelju prijepodne Klapa Ragusavecchia pjevat će u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane od 10 sati do podne. Veselo će biti i u Stanici Sjeverni pol u Luži gdje Le petit festival du Theatre i Plesni studio Lazareti pripremaju Novogodišnju priču uz animacije i program za djecu od 10 sati. Navečer stiže Opća opasnost koja će okupljene zagrijati koncertom u 21 sat na Stradunu gdje će pred kraj svoje 26. godine rada pripremiti odličan glazbeni doživljaj u svom stilu.

U novu će godinu Dubrovčane i goste u ponedjeljak, 31. prosinca uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Tony Cetinski. Sjajni glazbenici na jednoj od najljepših svjetskih pozornica i dojmljivi vatromet točno u ponoć, osigurat će nezaboravan početak nove godine na Stradunu. Kao predgrupa u noći dočeka Nove godine od 21 sat nastupit će glazbenici Marko Kutlić, David Temelkov Jure Brkljača koji predstavljaju mlade snage hrvatske glazbene scene. Spektakularnoj novogodišnjoj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će od 11 sati ujutro nastupiti popularna mlada pjevačica Mia Negovetić i Super cover band. Tradicionalna kolenda uz FA Linđo, Zbor Libertas i Gradsku glazbu Dubrovnik slijedi točno u podne.

Prvog dana 2019., Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistica Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert naslovljen ''Orlandov bal'' u podne na Stradunu najavljujući Orlandovu godinu koja će biti obilježena tijekom 2019. Posjetitelji će uživati u glazbi uz kamenice i pjenušac zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Dubrovnika. Prvu večer nove godine, 1. siječnja na Stradunu će nastupiti jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa - klapa Rišpet.

Podsjetnik da jeStanica Sjeverni pol zatvorena 29. i 31. prosinca te 1. siječnja, a 30. prosinca otvorena je ujutro. Središnji informativni centar u Luži bit će zatvoren 29. prosinca i 1. siječnja, 31. prosinca radi od 10 do 12 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji