Pročitan je proglas Feste na hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.4°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Pročitan je proglas Feste na hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku
28.01.2019 | Vijesti
OTVORENA FESTA SV. VLAHA U BRUXELLESU

Pročitan je proglas Feste na hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Po završetku ceremonije otvaranja uslijedila je tradicionalna večera od Kandelore u novootvorenom hrvatskom restoranu u Bruxellesu

U Bruxellesu je u nedjelju već tradicionalno, šestu godinu za redom, održana je svečana proslava otvaranja Feste svetog Vlaha u Bruxellesu. Organizatori proslave su Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije u suradnji s Maticom Hrvatska Bruxelles.

Po uzoru na jedinstvenu Festu sv. Vlaha u Gradu, ispred Katedrale Sv. Mihaela i Gudule pročitan je proglas Feste na hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku potpisan od strane ovogodišnjih festanjulki Paule Letunić i Iris Ljubičić. Proglas je uz festanjulke pročitao doajen Katedrale o. Claude Castiaud te je potom pustio bijele golubice kao simbol slobode i mira. Prigodne darove i golubice mira donijele su djevojčice obučene u konavosku narodnu nošnju.
Kao i u Gradu Svetoga Vlaha, organizatori proslave prethodno su izradili i uputili proglas Feste kojeg su potpisali ovogodišnje festanjulke.
Nakon otvaranja Feste obavljen je tradicionalni vjerski obred blagoslova grla „grličanje“. Prethodno je pročitana Poruku štovateljima svetog Vlaha u domovini i inozemstvu dubrovačkog biskupa Mate Uzinića.

Po završetku ceremonije otvaranja uslijedila je tradicionalna večera od Kandelore u novootvorenom hrvatskom restoranu u Bruxellesu. Na Večeri su prisustvovali brojni Dubrovčani i njihovi gosti, a na jelovniku su se našli tradicionalni dubrovački specijaliteti.

Na otvaranju ovogodišnje proslave Feste u Bruxellesu sudjelovao je i župan Nikola Dobroslavić.
Partneri ovogodišnje proslave Feste svetog Vlaha u Bruxellesu su predstavništvo Hrvatske gospodarske komore, predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji