Ovo su situacije u vezama nakon kojih nema povratka
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.7°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Ovo su situacije u vezama nakon kojih nema povratka
15.02.2019 | Lifestyle
BRAČNI SAVJETNICI:

Ovo su situacije u vezama nakon kojih nema povratka

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Komunikacija je temelj svake veze, uz ljubav i povjerenje

U svakoj vezi ima problema koje parovi više ili manje uspješno rješavaju. Komunikacija je temelj svake veze, uz ljubav i povjerenje, pa kada tu zakažu, mnogi parovi pomoć zatraže kod stručnjaka za odnose, bračnih savjetnika. Kroz svoj rad ti se stručnjaci zaista naslušali raznih priča, životnih iskustava, a Huffington Post izdvojio je neke

One za koje ni ne pomislite da bi netko zaista mogao proživjeti...I ne bi ni trebao!

Jedan bračni par upao je u krizu, a suprug je bio taj koji je prevario svoju ženu s drugom. Postoje načini na koje terapeut može vratiti povjerenje u odnos između dvoje ljudi, ali osoba koja je prevarila mora duboko žaliti zbog svog postupka kako bi se bračni odnos mogao nastaviti u povjerenju. Ovome suprugu nije padalo na pamet žaliti zbog svog postupka. Kada ga je supruga, s kojom ima dvoje male djece, upitala zašto je to napravio, odgovorio joj je : ZAto jer si ti zaslužila. Kako se itko može oporaviti od toga? Odgovorila sam mu kako nitko na svijetu ne zaslužuje da bude prevaren, no on je ostao uporan i ljut kroz sve naše susrete. Ne znam što se s njima ukonačnici zbilo i jesu li još zajedno, ispričala je Becky Whetstone, bračna obiteljska terapeutkinja u Little Rocku, Arkansas, prenosi Večernji list.

Nije neuobičajeno da par potraži pomoć stručnjaka kako bi sačuvali vezu nakon nečije prevare. Najčešće su afere s kolegama s posla ili s bivšim partnerima. Ali jednom u nekoliko čuješ neku zaista nevjerojatnu priču. Onu koja iskače od ostalih. Jedna od takvih je priznanje jednog supruga da je potrošio 10 tisuća dolara na striptizete i da je bio "sponzor" jednoj od njih. Nije neuobičajeno niti čuti kako je suprug odveo ljubavnicu na neko skupo i egzotično putovanje dok sa svojom suprugom ljetuje u jeftinijim aranžmanima. Naravno, jasno vam je da se takve veze nakon toga ne održe, kaže Marni Feuerman, psihoterapeutkinja iz Floride.

Tijekom terapije, jedna je supruga svom mužu izgovorila: Bilo mi je bolje dok te nisam upoznala! Čim sam to čula okrenula sam glavu u drugu stranu, a vidjela sam i da se njegovo lice izokrenulo. Pokušala se izvući i preoblikovati izgovoreno, no šteta je već bila učinjena. Riječi mogu jako povrijediti i imaju veću moć nego što mislimo. Njena izjava dala mu je na znanje da on u toj vezi nema nikakvu vrijednost. Ponekad je i jako bitno način na koji nešto kažemo, više nego ono što smo izrekli, poručuje Sara Elysée, psihoterapeutkinja s ordinacijom u Miamiu.

Ljutiti partneri izgovore svašta jedno drugom, no nakon nekih riječi zaista nema povratka. Takve riječi izgovaraju sa željom da povrijede partnera. Ipak, to sve izgovoreno nije racionalno, samo je relativno i jako ružno.



Izvor: Večernji

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji