Gradonačelnik s mladim liječnicima o problematici stanovanja
jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.1°C
Vrijeme za 16.04.2024.
16.04.2024. Danas
Max. 21°C Min. 16°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Sri
Max. 17°C Min. 15°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,972500
GBP
GBP
0,854050
USD
USD
1,065600
 Gradonačelnik s mladim liječnicima o problematici stanovanja
16.02.2019 | Vijesti
STAMBENO PITANJE

Gradonačelnik s mladim liječnicima o problematici stanovanja

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako Grad želi pomoći i svakako želi zadržati što više liječnika na ovom području

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković susreo se s mladim liječnicima, specijalizantima, koji rade u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije, a koji su izrazili potrebu za pomoći prilikom rješavanja stambenog pitanja, kako bi mogli dugoročno ostati ovdje raditi, za dobrobit građana Grada Dubrovnika i svih stanovnika Županije.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako Grad želi pomoći i svakako želi zadržati što više liječnika na ovom području. Iznio je nekoliko prijedloga u tom smjeru, između ostalog i osiguravanje dijela stanova iz programa ''Dubrovačke stanogradnje'' za potrebe liječnika. Kazao je i kako će na ovu temu razgovarati s čelnicima javnih zdravstvenih ustanova na našem području te kako je jedna od opcija mogućnost izgradnje novih stanova na zemljištu koje je u neposrednoj blizini i u vlasništvu Opće bolnice Dubrovnik.

''Može se ići na opciju korištenja ili otkupa po povoljnijoj cijeni, ali bi vas Grad onda svakako obvezao da određeni period godina morate raditi u zdravstvenim ustanovama na području Grada Dubrovnika. To je naša prilika da jačamo našu bolnicu i naše zdravstvene ustanove. Grad puno novca izdvaja za zdravstveni sustav, samo u ovoj godini više od šest milijuna kuna za povećanje standarda u dubrovačkoj Općoj bolnici, izdvajamo za Hitnu medicinsku pomoć, za Dom zdravlja i tako očekujemo veću kvalitetu pružene usluge'', kazao je gradonačelnik Franković.

U ime liječnika, Marija Pelin kazala je kako ne žele ništa besplatno, nego samo iste uvjete kao i njihovi kolege specijalizanti u drugim dijelovima Hrvatske, koji imaju ista primanja kao oni, a povoljnije uvjete za stanovanje. Osim skupih kvadrata za kupnju suočavaju se, kao i ostali, s otkazivanjem najma stanova pred turističku sezonu. Zbog nedostatka medicinskog kadra u cijeloj zemlji neki gradovi i županije već su, kako je kazala, krenuli s određenim modelima subvencioniranja stambenih kredita ili najma stanova.

Gradonačelnik je također predložio da liječnici specijalizanti oforme svoj tim za radne sastanke u gradskoj upravi kako bi se dogovorili optimalni modeli kako rješavati njihovo stambeno pitanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji