Zaposlenici ovih struka češće varaju
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.5°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Zaposlenici ovih struka češće varaju
13.03.2019 | Lifestyle
JESTE LI NA LISTI?

Zaposlenici ovih struka češće varaju

Autor: Libero Portal
Foto: Ilustracija/Pexels
Ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo više od tisuću korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.

Nevjera je oduvijek bila kamen spoticanja u odnosima. Gubitak povjerenja, samopouzdanja i svega ostalog što za sobom nosi, biti žrtva nevjere jedan je od najvećih strahova onih koji su u vezi.

Ne postoji siguran "alat" koji će vam otkriti hoće li vas zadesiti ta neugodna sudbina, no istraživanje je pokazalo kako struka vašeg partnera može imati itekako veliku ulogu u predviđanju postoji li rizik od prevare.  Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo više od tisuću korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru. Sociološka, umjetnička, politička i kulturna zanimanja su na listi, no na posljednjem, 13. mjestu. Tek jedan posto ispitanika i "varalica",  radi u ovim područjima. 

Radna mjesta u području marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih djelatnosti, zahtijevaju dobre komunikacijske vještine pa se time i povećava mogućnost prevare. Četiri posto ispitanica i osam posto ispitanika radi u području marketinga i komunikacija što je ovakva radna mjesta stavilo na deveto mjesto liste. 

Još je više varalica zaposlenih u područjima financijskog poslovanja i obrazovanja. Među varalicama, sudionicima istraživanja, oko osam posto žena i devet posto muškaraca radilo je u financijskom sektoru, a četiri posto u sektoru obrazovanja.  Poduzetništvo se pokazalo četvrtom najpopularnijom profesijom na ovom popisu među korisnicima Ashley Madison jer podrazumijeva mnogo vremena na poslu, izbivanja od kuće, poslovnih putovanja i sl. 

IT sektor na visokom je trećem mjestu, a medicinski na drugom, s visokim brojem žena među varalicama, čak 23 posto u odnosu na pet posto muškaraca. I prvo mjesto neslavne titule zanimanja u kojem je najviše varalica svojih partnera jest - prodaja, trgovina, građevina, prenosi Večernji.

Radnici ovih zanimanja najčešće varaju svoje partnere i na ovim poljima "caruju" muškarci varalice s 29 posto u odnosu na četiri posto žena u istim sektorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji