Jučerašnja sjednica gradskog vijeća dokaz je da se naš trud isplatio!
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.3°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 18°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Jučerašnja sjednica gradskog vijeća dokaz je da se naš trud isplatio!
13.03.2019 | Politika
LUJIĆ I KRISTIĆ PUNI HVALE

Jučerašnja sjednica gradskog vijeća dokaz je da se naš trud isplatio!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Gradski vijećnici pohvalili su vladajuće

Priopćenje gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića prenosimo u cijelosti:

"Jučerašnja maratonska sjednica gradskog vijeća ipak je pokazala da ni vladajući nisu isključivi kada su u pitanju dobri i kvalitetni prijedlozi s čije god strane oni dolazili. Lijepo je vidjeti da se uloženi trud isplati i da postoje i oni koji uvažavaju i s pažnjom razmatraju naše prijedloge, a da na kraju od svega korist imaju grad i građani.

Stoga želimo zahvaliti gradskoj upravi i gradskim vijećnicima koji su sudjelovali u raspravi i prihvaćanju dijela naših amandmana kojima je olakšano stambeno zbrinjavanje naših sugrađana, posebno mladih obitelji koji grade ili nadograđuju obiteljsku kuću kako bi riješili pitanje stanovanja i koji će umjesto 200000 kuna sada morati uložiti 20000 kuna u nedostajuće parking mjesto da bi mogli ishoditi građevinsku dozvolu.

Također smo zahvalni na usvajanju našeg prijedloga da se azil za životinje izgradi na Grabovici po zatvaranju i sanaciji odlagališta i da se na taj način konačno u skladu sa zakonom i na suvremen način riješi pitanje zbrinjavanja napuštenih životinja.

Zahvalni smo i svima onima koji su sudjelovali u raspravi i prihvaćanju dijela naših amandmana i prijedloga koji su vezani uz rješavanje pitanja kupnje dionica UTD Ragusa i stjecanja vlasništva nad vrijednim nekretninama restorana Dubravka i Mimoza koje svi želimo kupiti i vratiti gradu po najpovoljnijim mogućim uvjetima.

Nadamo se da će se na sjednicama koje slijede i dobar dio vijećnika koji do sada osim rijetkih populističkih istupa nisu pokazali pretjeranu volju i trud aktivno uključiti u rad i koristiti gradsku vijećnicu kao mjesto na kojem svi mi koji smo birani od građana imamo priliku kroz dobre inicijative i prijedloge te konstruktivnu raspravu doći do najpovoljnijih i najkvalitetnijih rješenja za građane u okviru postojećih zakona."

Gradski vijećnici
Dolores Lujić i Maro Kristić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji