od godinu dana
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.5°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 15°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
 od godinu dana
18.07.2017 | Vijesti
NOVI AZIL ZA ŽIVOTINJE IZGRADIT ĆE SE U ROKU

od godinu dana

Autor: Libero Portal
Foto: Martin Šeperić
Gradonačelnik Franković na Žarkovici - rasprava koja je započela na Facebooku dobila je nastavak dva dana poslije na Žarkovici

Rasprava koja je započela na Facebooku dobila je nastavak dva dana poslije na Žarkovici. Uvjeti u azilu za životinje iz dana u dan postaju sve lošiji, hrana koju su dobili ne odgovara potrebama, psima opada dlaka, a pomoć, prema navodima, Sandre Sambrailo ne dolazi.

"Katastrofalna je situacija koja se događa na Žarkovici, činjenica je da hrana koju je tvrtka Sanitat isporučila ne odgovara potrebama životinja i počele su se manifestirati nuspojave. S obzirom na to da je nabavljena putem sustava javne nabave, potrebno je raskinuti navedeni ugovor i kupiti kvalitetniju hranu", naglasio je Franković.

NOVI AZIL ZA ŽIVOTINJE IZGRADIT ĆE SE U ROKU od godinu dana

"Novi azil trebao bi se izgraditi u roku od godinu dana, a postojeći će se sanirati kako bi mogao izdržati do tada, sve o trošku Grada. Naša intencija je da se postojeći azil koliko-toliko sanira do izgradnje novog azila, za kojeg vjerujemo da će biti u periodu maksimalno od godinu dana", rekao je Franković.

Iako Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik ne komuniciras predstavnicima vlasti preko društvenih mreža, emotivna objava potaknula je javni razgovor i obećanje za sastanak uživo.

NOVI AZIL ZA ŽIVOTINJE IZGRADIT ĆE SE U ROKU od godinu dana

NOVI AZIL ZA ŽIVOTINJE IZGRADIT ĆE SE U ROKU od godinu dana

"Gradonačelnik je sad vidio o čemu mi zapravo govorimo, jer sve ono što pišemo i slikavamo nije dovoljno jasno koliko u zbilji", rekla je Sandra Sambrailo.

Sambrailo očekuje početak rješavanja problema nakon sastanka.

"Mislim da je jutrošnje druženje početak tog partnerstva. Ja se toplo nadam da će realizacija krenuti nakon ovog sastanka, da ćemo se svi ujediniti, biti partneri i da ćemo doći do krajnjeg cilja", naglasila je Sambrailo.

NOVI AZIL ZA ŽIVOTINJE IZGRADIT ĆE SE U ROKU od godinu dana

Kako navodi Sambrailo, nova hrana potakla je mnoge zdravstvene probleme pasa. Traži se povratak na staru, koja nije puno skuplja od trenutačne. Franković je najavio raskidanje ugovora i nabavku kvalitetnije hrane, kao i rješavanje ukupnog problema u roku od godinu dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji