Saznajte kako upoznati nove ljude dok putujete samostalno
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.6°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Saznajte kako upoznati nove ljude dok putujete samostalno
17.03.2018 | Zanimljivosti
SAVJETI

Saznajte kako upoznati nove ljude dok putujete samostalno

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Mnogi misle kada im kažete da putujete samostalno da ste cijelo vrijeme sami i usamljeni, ipak to može izgledati puno vedrije

Samo zato što putujemo sami ne znači da cijelo vrijeme moramo biti sami, zapravo imamo idealnu priliku i veću mogućnost upoznati ljude i steći nove prijatelje nego kad putujemo s društvom, jer tada imamo ekipu s kojom putujemo i nije nam toliko bitno tko su ljudi koji nas okružuju. Čak i najsramežljiviji na samostalnom putovanju shvate da nije tako strašno pričati sa strancima.

Hostel

Bilo u sobi hostela ili u baru, idealno mjesto za upoznavanje ljudi. Soba je idealno mjesto jer na malom prostoru boravi više ljudi, zato iskoristite priliku. Nemojte staviti slušalice i čitati knjigu jer to vam neće pomoći, upustite se u lagani razgovor i vidite kako ostali dišu jesu li raspoloženi ili ne za upoznavanje. Hostelski bar također je mjesto gdje će biti mnoštvo ljudi, opuštena atmosfera, čaša pive – idealno mjesto za upoznavanje. Prije puta naravno dobro provjerite koji hosteli nude ono što tražite, da ne završite u nekome gdje dolaze obitelji s djecom ili parovi, oni će imati manje vremena za druženje sa strancima, iako naravno ništa nije isključeno.

Dok putujete

Ako putujete avionom, autobusom ili nekim drugim sredstvom nekoliko sati, malo se osvrnite oko sebe i započnite razgovor. Ako vam se sviđa u kojem smjeru razgovor ide i sugovornik je simpatičan, super – vrijeme će brže proći. Ako shvatite da vam sugovornik i nije najzanimljiviji, uvijek se možete ispričati da ste jako umorni i da idete malo odspavati ostatak puta.

Grupne aktivnosti i izleti

Dakle, sve što podrazumijeva grupne aktivnosti u kojima se možete naći s grupom ljudi. Hoće li to biti lokalna tura po gradu, možda imate neki hobi pa možete koristiti stranice poput Meetup da se nađete s ljudima koji vole što i vi, te na taj način upoznate nove ljude, a i usput uživate u nečemu što volite.

Couchsurfing

Dok koristite nečiji kauč, sigurno ćete s tom osobom morati i popričati, to je idealna prilika ne samo za upoznavanje nego i za smještaj, posebno ako planirate posjetiti nekoliko gradova i ne zadržavati se na istom mjestu.

Na ulici

Zaustavite prolaznike na ulici i postavite im pitanja. Ne samo ako zalutate, pitajte ih nešto makar već znate odgovor, tko zna kuda vas razgovor može odvesti.

Vaša zajednica u inozemstvu

Ako postoji vaša zajednica u inozemstvu u gradu u kojem se nalazite, uvijek se možete pridružiti nekom događanju, sigurno će stari imigranti biti oduševljeni da pričaju s vama i čuju što ima novoga u domovini. S obzirom na to da oni već duže vrijeme borave u mjestu gdje ste vi gost, sigurno će vam moći pomoći sa savjetima i dati vam dobre ideje što da posjetite u gradu.

Budite na oprezu

Bez obzira koji način odaberete za druženje budite na oprezu i vjerujte svojim instinktima. Ako vam se nešto čini kao da nije u redu ili osjećate da nije sigurno upustiti se u avanturu koju predlažu vaši prijatelji koje ste tek upoznali, okrenite se i nastavite dalje svojim putem. Uvijek ima drugi dan kad možete krenuti ispočetka, a ne kasnije žaliti.



Izvor: Putoholičari

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji