Applea otkrio u čemu je smisao života
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.8°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 16°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
 Applea otkrio u čemu je smisao života
02.04.2018 | Zanimljivosti
SLUŽENJE ČOVJEČANSTVU Šef

Applea otkrio u čemu je smisao života

Autor: Libero Portal
Foto: Screenshot/YouTube
Tim Cook smatra kako bi trebali prestati tražiti smisao života jer nam je on svima zajednički – "naš smisao života je služenje čovječanstvu"

Kada biste se mogli vratiti u prošlost, sa sadašnjim znanjem i iskustvom, kakve biste si savjete dali koji bi vam pomogli tijekom života? Ovo je pitanje postavljeno izvršnom direktoru Applea Timu Cooku prilikom snimanja emisije o tome kako je Apple "promijenio svijet" u suradnji Recodea i MSNBC-a koja će se emitirati sljedeći tjedan.

Radost je u putovanju

Odgovor koji bi on dao Timu Cooku u srednjoj školi jednostavan je i svi ga možemo primijeniti i na svoje živote – "radost je u putovanju". U jednom ranijem intervjuu rekao je kako ga je tome naučio Steve Jobs te u životu ne bi trebali biti usmjereni ostvarivanju nekog dalekog cilja, već je radost života upravo u putovanju, odnosno svim stvarima koje doživljavamo i u kojima uživamo tijekom života.

Cook se dotakao i smisla i svrhe života – dok je bio mlađi često je tražio smisao zašto je na ovoj planeti i koja je njegova misija, no nije ga mogao naći te se čak zabrinuo kako nešto nije u redu s njim. No, s vremenom je otkrio u čemu je stvar te je svima poručio kako bi trebali prestati tražiti taj cilj jer nam je on svima zajednički – "naš smisao života je služenje čovječanstvu".

Zato, umjesto da se pitamo koji je smisao naših života, trebali bi se svaki dan pitati o načinima na koji možemo služiti čovječanstvu te koji će biti naš dar čovječanstvu, rekao je Cook i dodao kako taj naš dar može biti naša strast ili naš način na koji možemo promijeniti svijet i poboljšati ga za druge ljude.

Što se Cooka tiče, on je ispunjenje svog smisla pronašao u Appleu za koji kaže da je kompanija čiji je cilj služiti čovječanstvu te je sretan što je danas dio te priče.



Izvor: Recode

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji