Razotkrivanje mitova o njezi kose: Što zaista funkcionira?
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.4°C
Vrijeme za 20.05.2024.
20.05.2024. Danas
Max. 23°C Min. 20°C
Vrijeme za 21.05.2024.
21.05.2024. Uto
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.05.2024.
22.05.2024. Sri
Max. 24°C Min. 18°C
CHF
CHF
0,985500
GBP
GBP
0,856850
USD
USD
1,084400
Razotkrivanje mitova o njezi kose: Što zaista funkcionira?
08.09.2023 | Beauty by Studio Marcela
PROFESIONALNE KONZULTACIJE

Razotkrivanje mitova o njezi kose: Što zaista funkcionira?

Autor: Libero Portal
Foto: Studio Marcela
Način na koji brinemo o svojoj kosi često je obavijen mnogim mitovima i netočnim informacijama.

Kosa je jedan od najupečatljivijih aspekata našeg izgleda i često joj pridajemo mnogo pažnje kako bismo izgledali i osjećali se dobro. Međutim, način na koji brinemo o svojoj kosi često je obavijen mnogim mitovima i netočnim informacijama. U ovom članku ćemo razotkriti nekoliko najčešćih mitova o njezi kose i otkriti što zapravo funkcionira.

 

Mit #1: Često šišanje potiče brži rast kose.

 

Ovo je jedan od najčešćih mitova o njezi kose. Istina je da često šišanje ne ubrzava rast kose. Brzina rasta kose je genetski određena i ne može se promijeniti redovitim šišanjem. Međutim, redovito šišanje može pomoći u održavanju zdrave kose i sprječavanju pucanja vrhova.

 

šišanje.jpg

 

Mit #2: Bojenje kose je štetno.

 

Bojenje kose ne mora biti štetno ako se obavlja pažljivo i koriste kvalitetni proizvodi. Moderni tretmani bojenja kose često sadrže sastojke koji pomažu očuvanju zdravlja kose. Važno je pravilno održavati obojanu kosu i koristiti proizvode namijenjene očuvanju boje kako bi izgledala sjajno i zdravo.

 

bojenje.jpg

 

Mit #3: Hladna voda daje sjaj kosi.

 

Ova tvrdnja nije potpuno točna. Hladna voda ne daje trajni sjaj kosi, ali može zatvoriti kutikule vlasi i privremeno poboljšati sjaj. Za dugoročni sjaj, važno je koristiti kvalitetne proizvode za njegu kose i održavati je hidratiziranom.

 

hladna voda.jpg

 

Mit #4: Previše proizvoda za kosu dovodi do oštećenja.

 

Korištenje prekomjerne količine proizvoda može otežati kosu, ali to ne znači da su svi proizvodi loši. Važno je odabrati proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose i pravilno ih koristiti. Koristite proizvode umjereno i redovito perite kosu kako biste uklonili nakupljene proizvode.

 

proizvodi.jpg

 

Mit #6: Često češljanje kose čini je zdravijom.

 

Ovaj mit često sugerira da će često i temeljito češljanje kose doprinijeti njezinoj boljoj kvaliteti. Međutim, prečesto češljanje može zapravo nanijeti štetu vašoj kosi, posebno ako koristite grub češalj. Umjesto toga, važno je nježno češljati kosu kako biste uklonili čvorove i izbjegavali pretjerano češljanje. Korištenje češlja s mekim zubima ili četke prilagođene vašem tipu kose može pomoći u očuvanju njezine cjelovitosti.

 

češljanje.jpg

 

Zaključno, briga o kosi je važna, ali važno je razumjeti što zaista funkcionira, a što su mitovi. Svaka osoba ima jedinstvenu kosu, pa je važno prilagoditi njegu svojim individualnim potrebama. Slušajte svoju kosu, koristite kvalitetne proizvode i konzultirajte se sa stručnjakom za kosu kako biste osigurali da vaša kosa bude zdrava i sjajna.

 

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao razumjeti neke od najčešćih mitova o njezi kose i da ćete sada biti bolje opremljeni za pravilnu njegu svoje kose. Sretno s održavanjem zdrave i sjajne kose!

 

Jadranka Pezo, vlasnica lanca frizerskih salona Studio Marcela i direktorica Silkyja za Hrvatsku

 

jadranka pezo na kraj teksta.jpg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji