Podignuta optužnica protiv bahatog vozača: divljao je po cestama u Gružu i napao policajce
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.7°C
Vrijeme za 24.02.2021.
24.02.2021. Danas
Max. 15°C Min. 9°C
Vrijeme za 25.02.2021.
25.02.2021. Cet
Max. 18°C Min. 8°C
Vrijeme za 26.02.2021.
26.02.2021. Pet
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922011
GBP
GBP
8,784579
USD
USD
6,235850
EUR
EUR
7,574064
Podignuta optužnica protiv bahatog vozača: divljao je po cestama u Gružu i napao policajce
19.02.2021 | Crna kronika
OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Podignuta optužnica protiv bahatog vozača: divljao je po cestama u Gružu i napao policajce

Autor: Libero Portal
Foto: Google maps
Nakon niza prekršaja u prometu izašao je iz auta i počeo bježati policiji koga ga je ubrzo sustigla i uhitila. U zatvoru je

Općinsko državno odvjetništvu u Dubrovniku je 17. veljače 2021. podiglo pred Općinskom sudom u Dubrovniku optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1981.) zbog počinjenih kaznenih djela obijesne vožnje u cestovnom prometu iz čl. 226. Kaznenog zakona, napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. u svezi st. 2. i 1. KZ-a i krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 3. u svezi sa st. 1. KZ-a, a sve u svezi s čl. 51. KZ-a. (18. 2. 2021.)

 

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. siječnja 2021. iza 10,00 sati u Dubrovniku, postavio na neregistrirani automobil nepripadajuće registarske tablice nakon čega se, dolaskom u Vukovarsku ulicu, nije zaustavio na znak crvenog svjetla i pritom su ga zamijetili policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik koji su službenim vozilom, uz upotrebu svjetlosne i zvučne signalizacije, krenuli za njim kako bi ga zaustavili.

 

Tereti ga se da je, u namjeri sprječavanja postupanja policijskih službenika prema njemu i napada na njih te znajući da takvom vožnjom ugrožava sigurnost hrvatske državljanke (1973.) koja je bila suvozač u tom vozilu, kao i ostalih sudionika u prometu i pristajući na to, nastavio voziti ulicom Obala Stjepana Radića u smjeru tržnice Gruž pretječući kolonu vozila na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila. Tereti ga se da je prelazeći vozilom iz trake u traku došao do tržnice Gruž te se vozilom kretao kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera (suprotni ili zabranjeni smjer), a kada mu je u Ulici Obala Pape Ivana Pavla II. u blizini ljekarne Gruž službeno policijsko vozilo prepriječilo put, nije se zaustavio pa je došlo do kontakta između njegovog vozila i vozila policije. Policijski službenici izašli su iz vozila i krenuli prema njemu kako bi ga zaustavili na što se on vozilom vratio natrag i nastavio vožnju Ulicom Obala Stjepana Radića, a policijski službenici su ga nastavili pratiti sve do Ulice Andrije Hebranga gdje su ga pretekli i prepriječili mu kolnik. Okrivljenik se ni tad nije zaustavio već je, tereti ga se, svojim vozilom snažno udario u policijsko vozilo i pritom policijskom službeniku nanio tjelesne ozljede (oguljotine kože obje potkoljenice i natučenje palca lijeve šake), te se ubrzavajući nastavio kretati Ulicom generala Janka Bobetka, Janjevskom ulicom i Ulicom Od Gaja, povećavajući pritom brzinu iako su uz rub kolnika bila djeca. Okrivljenik je, tereti ga se, u Sinjskoj ulici ponovno udario u policijsko vozilo i izašao iz svog vozila te krenuo bježati, ali su ga policijski službenici sustigli i uhitili.

 

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, objavljeno je na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji