povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 26.09.2020.
26.09.2020. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 27.09.2020.
27.09.2020. Ned
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 28.09.2020.
28.09.2020. Pon
Max. 20°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,978712
GBP
GBP
8,242159
USD
USD
6,474668
EUR
EUR
7,539103
14.08.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
PREMIJERNO

"Intimnost" Biljane Srbljanović premijerno izvedena u Lazaretima (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
„Intimnost“ se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom

Predstava „Intimnost“redatelja Andreja Nosova i dramaturginje Biljane Srbljanović u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda ,premijerno je u sklopu europskog projekta „Future Epics“ izvedena pred festivalskom publikom u četvrtak, u Lazaretima. 

 

„Intimnost“ se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom. Predstava istražuje što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže preispitati je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

 

– Novi, nepoznati i zastrašujući virus, iako dugo očekivan, zatekao je svet potpuno nespremno. Karantin, izolacija, zaraza, umiranje - nije ništa novo u istoriji dramske literature, ali je, u savremenom svetu koji je nesposoban na samoću, postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se. Dva dramska umetnika kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, pletu u veću sliku promene sveta kojoj prisustvujemo, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svesni – kazala je povodom premijere predstave dramaturginja Biljana Srbljanović, koja je i sama nedavno preboljela korona virus.

 

Ostatak autorskog tima čine Selena Orb koja potpisujekostime i scenografiju te skladatelj Draško Adžić. Asistent dramaturginje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentica Selena Pleskojnić. 

 

Na programu ovogodišnjih 71. Igara još su dvije premijerne produkcije nastale u sklopu projekta „Future Epics“sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa i to plesna predstava „Zagrljaj“ koju će partneri iz Švedske, iz Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti, izvesti u ponedjeljak 17. kolovoza u Lazaretima te „Grižula“ Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. kolovoza u parku Gradac. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji