Na Stradunu otvorene Plazma Sportske igre mladih (FOTOGALERIJA)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
33.6°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Na Stradunu otvorene Plazma Sportske igre mladih (FOTOGALERIJA)
11.06.2021 | Foto libar Željka Tutnjevića
DUBROVNIK OVOGODIŠNJI DOMAĆIN

Na Stradunu otvorene Plazma Sportske igre mladih (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
U prigodnom programu nastupa dubrovačka plesna skupina Step'n Jazz, svoj performans izvodi mladi Matej Mateković, sudionik Supertalenta, a mini koncert izvela je Indira

Svečano otvorenje 25. Plazma Sportskih igara mladih održava se danas na Stradunu, a svečana ceremonija započela je u 11 sati uz izravan prijenos na Libertas televiziji

 

U prigodnom programu nastupa dubrovačka plesna skupina Step'n Jazz, svoj performans izvodi mladi Matej Mateković, sudionik Supertalenta, a mini koncert izvela je Indira. Igre su otvorili predstavnici Vlade RH i Grada Dubrovnika te Plazma Sportskih igara mladih.

 

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima.

 

Plazma Sportske igre mladih su organizacija koja svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine. U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi.  Pružamo priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini, bez obzira što je u pitanju amaterski šport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Plazma Sportskih igara mladih.

 

U 24. godine u u sustavu Plazma Sportskih igara mladih sudjelovalo je 2.000.000 djece i mladih. 2020. godine na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 79.080 natjecatelja, a na 10. Sportskim igrama mladih u Bosni i Hercegovini oko 35.240. U sedmoj godini organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji sudjelovalo je  72.154 djece i mladih. Ukupno u sve tri države godišnje sudjeluje više od 186.000 djece i mladih.

 

Cilj Plazma Sportskih igara mladih je da kroz druženje i šport promiču zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje. Sam koncept koji je koncipiran na igri, natjecanje/kompeticiju stavlja u drugi plan. Igre predstavljaju alternativu stilovima života i vrijednostima koji se nude i koji okružuju djecu i mlade (sjedilačkom načinu života, premalom interesu djece i mladih za bavljenjem tjelesnom aktivnošću te pretjerana upotreba modernih tehnologija.

 

Poseban doprinos Plazma Sportskim igrama mladih daju ambasadori aktivni i bivši športaši te športski djelatnici kao što su: Luka Modrić, Predrag Mijatović, Aleksander Čeferin, Nemanja Matić, Edin Džeko, Darijo Srna, Miralem Pjanić, Arkady Dvorkovich (Predsjednik Svjetske šahovske organizacije – FIDE), Sir David Richards (Predsjednik Engleske Premier lige), Jose Mourinho, David Beckham, Sven Göran Eriksson, Franz Beckenbauer, Juan Carlos Navarro, Slaven  Bilić , Johaness Hahn, Nikola i Luka Karabatić, Domagoj Duvnjak i Karl Heinz Rummenige.

 

Vizija Plazma Sportskih igara mladih je postati najbrojnija globalna manifestacija za djecu i mlade. Misija im je je promovirati toleranciju, prijateljstvo, solidarnost i fer igru, kao i educirati o svim aspektima društvene i okolišne održivosti.

 

Više u Vijestima Libertas televizije u 14:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji