umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
10.5°C
Vrijeme za 20.01.2021.
20.01.2021. Danas
Max. 9°C Min. 5°C
Vrijeme za 21.01.2021.
21.01.2021. Cet
Max. 12°C Min. 7°C
Vrijeme za 22.01.2021.
22.01.2021. Pet
Max. 13°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,016493
GBP
GBP
8,475735
USD
USD
6,223833
EUR
EUR
7,547642
Počeli su Dani kreativnih kultura i industrija (FOTOGALERIJA)
26.11.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
DURA

Počeli su Dani kreativnih kultura i industrija (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Obzirom na okolnosti uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa, manifestacija je ove godine planirana u manjem obimu, a sva događanja će se provoditi u skladu s epidemiološkim preporukama HZJZ-a

Počeli su Dani kreativnih kultura i industrija, manifestacija koja se u organizaciji Dubrovačke razvojna agencije i Grada Dubrovnika pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske održava već sedmu godinu zaredom.

 

Obzirom na okolnosti uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa, manifestacija je ove godine planirana u manjem obimu, a sva događanja će se provoditi u skladu s epidemiološkim preporukama HZJZ-a.

 

Manifestacija se održava od 26. do 28.11.2020. u suradnji s institucijama iz kulturnog i kreativnog sektora, civilnim udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja djelovanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja klastera kako bi potaknula kreativne  pojedince da  razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati na društveno umrežavanje i razmjenu iskustava te time doprinijeti razvoju poduzetništva u području kreativnih industrija. 

 

Zbog ograničenog broja posjetitelja, dio sadržaja će široj publici ove godine biti dostupan putem live prijenosa na Facebook stranicama; Dani kreativnih i kulturnih industrija te Dubrovačke razvojne agencije DURA-e te na web stranici DURA-e www.dura.hr.

 

Program obiluje aktualnim temama i radionicama, a obuhvaća sve dobne skupine. Od radionica za djecu, kazališnih i lutkarskih izvedbi, glazbene i radionice kreativnog pisanja, koncerata, izložbi, predavanja i okruglih stolova, specijalistički vođenih tura, kulinarskih radionica do Art of your Mind powered by PechaKucha. Glavno događanje manifestacije je znanstveno-umjetnički projekt “recikliranART” u kojem sudjeluju studenti Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku uz stručno umjetničko vodstvo doc.dr.art. Iris Lobaš Kukavičić i dr.sc. Margarite Bego. Osmislit će se i izvesti skulptura od recikliranog drvenog materijala koja će biti trajno postavljena u parku Luja Šoletića u Gružu s ciljem poticanja građana na promišljanje o individualnoj odgovornosti prema planetu Zemlji i osvještavanja gorućeg problema zbrinjavanja i recikliranja otpada.

 

Kako teče prvi dan manifestacije, pogledajte u fotogaleriji Željka Tutnjevića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji