Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922160
GBP
GBP
8,280305
USD
USD
6,341193
EUR
EUR
7,457243
Pobjednička stranka s odličnim rezultatom: Sve to govori o radu naših dužnosnika (FOTOGALERIJA)
07.07.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
NAKON IZBORA

Pobjednička stranka s odličnim rezultatom: Sve to govori o radu naših dužnosnika (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
HDZ je u Dubrovniku izgubio na samo dva biračka mjesta

Održana je konferencija za medije nakon parlamentarnih izbora na kojima je HDZ pobijedio. Birači su HDZ podržali na nacionalnoj, ali i županijskoj razini. 

 

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je HDZ u X. izbornoj jedinici pobjednička stranka koja je ostvarila sjajan rezultat od sedam mandata što je najbolji rezultat.

 

"Sve to govori o radu naših dužnosnika u jedinicama lokalne samouprave, ali i o radu i zalaganju predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića. Činjenica da smo osvojili sedam mandata, a sve druge opcije zajedno jednako toliko govori kako je jaka naša županijska organizacija. Pobijedili smo u svih pet gradova, Dubrovniku, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Korčuli i u 14 općina, a u našim 'utvrdama' smo ostvarili apsolutnu pobjedu", kazao je Bačić.

 

Istaknuo je kako se ne boje izazova te da će nastaviti raditi na gradnji autoceste do Dubrovnika, brze ceste do Zračne luke, Pelješkog mosta i prometnica oko njega, osam luka koje su važne za život otočana, dnevnu bolnicu u Metkoviću i brojne druge projekte za bolji život. 

 

Župan Nikola Dobroslavić tvrdi kako su građani HDZ-u dali povjerenje jer su prepoznali odličan rad vlade na čelu s Andrejom Plenković koji je pronašao rješenja za krizu Agrokor i COVID-19. Istaknuo je i kako stoje iza projekata u županiji koje su zagovarali te da građane neće iznevjeriti u nadolazećem razdoblju.

 

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je HDZ u Dubrovniku izgubio na samo dva biračka mjesta. Na jednom za dva glasa, a drugom za 12 glasova razlike. 

 

"To nas obvezuje i daje potvrdu da ova gradska uprava radi dobar posao u interesu grada. Vlada će se brzo formirati i nastavljaju se projekti tako da će Dubrovnik i dalje biti veliko gradilište u koje će biti uloženo 900 milijuna kuna za infrastrukturu. Ispred nas je izazovno vrijeme, ali zahvaljujući stabilnosti ove vlade, posebno ministru Zdravku Mariću koji ostaje na toj poziciji, očekujemo da će nas podržati", zaključuje Franković.

 

Komentirao je i kako je njegov interes Grad Dubrovnik te da će se iduće godine kandidirati za još jedan mandat, a nakon toga neće niti za jednu političku funkciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji