vedro, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.0°C
Vrijeme za 08.07.2020.
08.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 19°C
Vrijeme za 09.07.2020.
09.07.2020. Cet
Max. 27°C Min. 22°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Pet
Max. 29°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,093981
GBP
GBP
8,358239
USD
USD
6,698752
EUR
EUR
7,550833
HDZ je protiv legalizacije marihuane: To je put u ovisnost (FOTOGALERIJA)
26.06.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
HDZ I SIGURNA HRVATSKA

HDZ je protiv legalizacije marihuane: To je put u ovisnost (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
"Naš moto 'Sigurna Hrvatska' uključuje i činjenicu kako lake droge nisu za rekreativnu upotrebu,“ izjavio je Beroš

HDZ se ne zalaže za legalizaciju marihuane, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Lazaretima na kojoj su nazočili nositelj Liste HDZ-a za x. izbornu jedinicu Vili Beroš, saborski zastupnik i drugi na listi Branko Bačić te ostali na listi i drugi članovi HDZ-a.  

 

„Kao ministar zdravstva na ovaj međunarodni dan moram kazati kako je stav u Ministarstvu zdravstva i naše stranke potpuno jasan, legalizacija lakih droga u rekreativne svrhe nije dobra. To je put u ovisnost, put u probleme u društvu, put koji razara naše obitelji. Naš moto 'Sigurna Hrvatska' uključuje i činjenicu kako lake droge nisu za rekreativnu upotrebu,“ izjavio je Beroš.

 

Rekao je da marihuana ima svoje medicinske učinke, no kako ona nije lijek, nego pomoćno sredstvo koje može utjecati na određene simptome i umanjivati ih. Tu poruku, kaže Beroš, važno je poslati našim mladima.

 

„Cijeli svoj politički život se zalažem za poboljšanje statusa mladih i mladih obitelji, za njihovo pozicioniranje u društvu. S brojim mjerama sam i kao ministar graditeljstva pripremao zakon kojim smo mladim ljudima htjeli pomoći da što prije riješe stambeno pitanje i danas je u našem programu jedan od bitnih elemenata, a to je osiguranje 20 tisuća stambenih kredita,“ izjavio je. 

 

Put do teških droga, prema njegovim riječima, vodi preko lakih droga, pa i preko marihuane. Neshvatljivo mu je da jedan od čelnika koalicije Restart Krešo Beljak jasno kaže kako će, ako pobijede na izborima, teško kažnjavati korisnike teških droga, ali da će legalizirati lake droge.

 

"Ako je i od Kreša Beljaka, puno je. Ne znam planira li Restart koalicija s Beljakom kao novim ministrom zdravstva to uvesti ako bi oni pobijedili, ali nedopustivo je da se u našem društvu pokušava uvesti u pravni i zakonodavni sustav legalna uporaba lakih droga za rekreativne svrhe. Mi u HDZ-u smo branik i protivimo se bilo kakvoj mogućnosti legalizacije. Ovdje, iz Dubrovnika i X. izborne jedinice čiji je nositelj liste ministar zdravstva, najavljujemo kako ćemo se oštro suprotstaviti bilo kakvim prijedlozima koji bi išli ka legalizaciji lakih droga u RH,“ poručuje Bačić.

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji