vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
7.0°C
Vrijeme za 23.01.2020.
23.01.2020. Danas
Max. 15°C Min. 2°C
Vrijeme za 24.01.2020.
24.01.2020. Pet
Max. 14°C Min. 3°C
Vrijeme za 25.01.2020.
25.01.2020. Sub
Max. 11°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
-0.25%
CHF
CHF
6,905438
+0.34%
GBP
GBP
8,762622
+0.14%
USD
USD
6,706734
+0.01%
EUR
EUR
7,435085
Dube Borovinka nikog nikad nije uvrijedila ničim drugim osim istinom (FOTOGALERIJA)
31.07.2019 | Foto libar Željka Tutnjevića
IN MEMORIAM

Dube Borovinka nikog nikad nije uvrijedila ničim drugim osim istinom (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Pročitajte dirljivo pismo oproštaja koje će vas dovesti do suza

Dan nakon sprovoda na Boninovu Dubrovčani su večeras u Ljetnom kinu Jadran održali komemoraciju za našu sugrađanku, našu curu, svima omiljenu i neprežaljenu Dubu Borovinku koja nas je napustila u petak. 

 

Ljetno kino Jadran bilo je prepuno, mnogi sugrađani došli su se oprostiti od Dube, uz projekciju filma "Storije o neponovljivima" Vedrana Benića. 

 

Glumac Edi Jertec pročitao je i pismo oproštaja Nena Kere kojeg prenosimo u cijelosti:

 

 "Adio Čamango! 

 

Jutros u rane ure se čulo i odjekivalo od Svete Marije i Mrtvog zvona, Tričavla i Buža, Kaša, preko Karmena i Peskarije, Jezuita, Porporele i Konala, Pelina, Ploča i Pila, pa sve do Gruža i Lapada, Svetog Jakova, Lokruma i Srđa, Kantafiga... 

 

Adio!

 

I tu je finula storija o svemu što se nije ni krilo, ni prešućivalo i bilo i bistro, vividno u škercu i sotavanju, kako je to samo ona umjela. I zatvoren je zavazda ti libar od onijeh koji su bili originalniji od svijeh originala. A to i jes u svojoj duši bila. Tražila je put sreći koju nikad nije uspjela u ljudskoj punini naći. Našla ju je u malim sitnim, ljudskijem stvarima. Tu je bila istinska kraljica, "regina di notte" kako je znala rijet, ma ipak Kraljica od puna dana,znala rijet, ma ipak Kraljica od puna dana,

 

Empatična i duboko u duši veći čovjek, no mnogi drugi.

 

Mala daj mi obračunaj ovu kauciju i daj mi dvije bire i tu gambelu hrane za mačke!

 

Te njene napuštene bez kuće i kućišta herave i imberlane sitne i mršave mačke, koje je pazila ko svoju djecu i satima se bavila i ćakulala s njima. Njenom sinjorinama i caricama, prinčipesama.

 

Streto je uzvraćala zajedljive i njoj dokučive boli u facu onom ko bi je inpico, kako su samo ljudi njena kova znali. Oni su bili direktna veza sa istinom i Gradom koji je sotokuco nastojao prešutit šporkarije unutar svojih kantuna.

 

Nikog nikad nije uvrijedila ničim drugim osim istinom.

I onoj o sebi i onoj o drugijem. Mnogi su tako fasovali, i onaj 'mali' bradonja Stipe, koji je oslovio sa dečko i koji se uprtio rijet gradonačelniku da joj rješi stambeno pitanje i ona: ista si ko i ja i rentijer dogon koji se nakrco solada, a nije živio život, pa mu je sotala da mu soldi viru iz guzice, pa i ona žurna da ide zarana na poso jer treba počistit kamare od nekog amerikanskog ratnog broda koji je upravo akosto u porat u Gruž...

 

Bila je posebna.

Lucidna.

Nakenkerušena.

Namigiva i od škerca.

Kozerica i pozerica.

U valceru i kad joj je bila tuga.

 

Ovo je trebao biti In memoriam, a nije, ovo je samo mrtvo slovo oproštaja ženi koju je Grad volio, a ona njega još više.

Naša cura.

Dube.

Adio Čamango!" 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji