Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922160
GBP
GBP
8,280305
USD
USD
6,341193
EUR
EUR
7,457243
Srđevci:
02.07.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Srđevci: "Lokacijska dozvola za projekt na Srđu je istekla, Srđ je stvarno naš!"

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
U posljednjoj dubovoj šumi u Dubrovniku, predstavnici liste “Srđ je Grad” i Inicijative “Srđ je naš” danas su okupili novinare kako bi javnosti prenijeli, kako kažu, jako dobre vijesti vezane za Srđ

"Nakon što je Gradsko vijeće konstatiralo raskid Ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial između Grada Dubrovnika i Razvoj golfa, krenuli smo provjeravati što je s projektnom dokumentacijom za projekt. Od Ministarstva graditeljstva smo dobili informaciju da je za projekt golfa na Srđu lokacijska dozvola istekla što znači da Razvoj golf više nema valjanu dokumentaciju te da grad Dubrovnik i njegovi građani mogu slobodno odlučivati o daljnjoj sudbini Srđa", rekao je Đuro Capor.

 

Marko Giljača se kao županijski vijećnik nada kako će se veoma skoro na sjednici Županijske skupštine naći dnevna točka o smanjenju obuhvata za golf na Srđu na početnih 100 ha, te kako će se u Skupštini o tome postići jednoglasje.

 

"Mi smo pokazali koliko smo ustrajni, sad vam kažem kako će Srđ je Grad ubuduće svaku sjednicu Županijske skupštine započinjati s prijedlogom uvrštenja točke o smanjenju obuhvata za golf na Srđu. Govorili su: pusti ih neka “laju”, neće izdržati. Izdržali smo", kazao je Giljača. 

 

Gradski vijećnik Nikša Selmani kazao je kako očekuje da se na županijskoj razini dogode izmjene te da će onda u Gradskom vijeću pokrenuti pitanje izmjena Urbanističkog plana uređenja platoa Srđ.

 

"Postoji 370 milijuna razloga zašto svi građani Dubrovnika i Republike Hrvatske trebaju biti presretni da građani i javne tvrtke, grad Dubrovnik neće plaćati iznos za izgradnju komunalne infrastrukture kakav je bio predviđen projektom golfa na Srđu. Jako je važno da je sad taj iznos koji nam je prijeko potreban zbog COVID krize ušteđen zahvaljujući radu civilnog društva, aktivnih građana koji su se aktivirali u političkom životu Dubrovnika. U jednom smo navratu već uspjeli postići da se ukinu nezakonite izmjene plana, lokacijska dozvola i Studija utjecaja na okoliš. To su postigle udruge civilnog društva. U situaciju u kojoj se nalazimo, građani su dokazali da mogu ispraviti sve pogreške koje su u posljednjih 15 godina napravile političke elite i tvrtka Razvoj golf. Uspjeli smo sačuvati javni interes i javna sredstva koja su nam u ovom trenutku prijeko potrebna. Srđ je stvarno naš!", rekao je Capor. 

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji