umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.5°C
Vrijeme za 26.09.2020.
26.09.2020. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 27.09.2020.
27.09.2020. Ned
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 28.09.2020.
28.09.2020. Pon
Max. 20°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,978712
GBP
GBP
8,242159
USD
USD
6,474668
EUR
EUR
7,539103
Le Petit Festival zna da samo ljubav može spasiti Svijet (FOTOGALERIJA)
02.08.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
LPFT

Le Petit Festival zna da samo ljubav može spasiti Svijet (FOTOGALERIJA)

Autor: Željko Tutnjević
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Večeras je u Portu LPFT izveo mali igrokaz i poručio da ljubav spašava svijet, a i koronu bi svi zajedno mogli spriječiti

Večeras je u Portu Le Petit Festival du theatre zveo mali igrokaz, poruka kojeg je da samo ljubav može spasiti Svijet.

Nije ni čudo, moto Festivala je Vive l' Amour! (Živjela ljubav!).

Vinko Mario Prizmić, pokretačka snagaLPFT je osmislio događanje i poruku, i prijateljice i prijatelji su nosili maske vodećih svjetskih političara.

Nakit Korona je djelo njemačke umjetnice Niki Boden, a Conchita Wurst, koja je predstavljena kao metafora naše Zemlje je rad hrvatske umjetnice Livije Maričić. Pored glumaca iz Njemačke, Australije i SAD, nastupali su jos Periša Farčić u brilijatnoj imitaciji Donalda Trampa, Vlaho Čejović je bio nježna verzija Vladimira Putina, a Sara Jovanović elegantno lijepa Angela Merkel. U ulozi turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdoğana.  koji je najavio promjenu u svojoj politici zbog svoje zaljubljenosti, se pojavio Denis Pršić... Feminizirani princ Saudijske Arabije je prošao crvenim tapitom stare dubrovačke luke na krilima Kristine Wagner, a pun energije dalekog sjevera finskog predsjednika Sauli Niinista je interpretirao Dubo Bautović. Kineski predsjednik Xi Jinping je u svom lucidnom stilu prošetao ležernim koracima Vlaha Kmetovića. Duet koji predstavlja WHO, Dr. Fauci i Bill Gates sarkastično poučno su odglumili Ivo Medo i Tiho Lazić. Dirljivu molitvu za sve Perzijance koje korona devastira, (u Iranu ima 25 milijuna zaraženih) u liku Dalaj Lame je izveo Pero Vukasović Peca, a švedskog borca za klimatske promjene Gretu Thunberg je odglumila NYC umjetnica Nicole DiBrino. Najstariji član LPFT crvenog tapita, Queen Elizabeth ,nostalgično ironičnim epitafom “Fuck destiny and you will get many little destinies” je bila filantropist dalekog Sydney Joanne alias “Vratija se Šime”.

Tri mlade hrvatske doktorice Mateja Renić, Ana Radovčić I Monika Jurić su veoma drsko maštovito nosile poruku Le Petita “Samo ljubav može spasiti našu Zemlju” u likovima Kolinde Grabar-Kitarović, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i japanske umjetnice Yayoi Kusame.  

Poruka je bila da jedino ljubav može spasiti Svijet, a kad bi svi bili zajedno i savjesno se potrudili, novac u znanost, umjesto u oružja uložili, Svijet bi ljepšim i boljim mjestom za život svih ljudi učinili, a  i cjepivo za koronu bismo svi zajedno mogli spriječiti...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji