slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
2.3°C
Vrijeme za 17.01.2021.
17.01.2021. Danas
Max. -1°C Min. -1°C
Vrijeme za 18.01.2021.
18.01.2021. Pon
Max. 5°C Min. -2°C
Vrijeme za 19.01.2021.
19.01.2021. Uto
Max. 7°C Min. -3°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,035203
GBP
GBP
8,524926
USD
USD
6,242945
EUR
EUR
7,572692
Raguž o rezultatima poslovanja Luke Dubrovnik: Samoodrživi smo bez kruzera, što je ravno čudu! (FOTO)
24.11.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
LUKA DUBROVNIK

Raguž o rezultatima poslovanja Luke Dubrovnik: Samoodrživi smo bez kruzera, što je ravno čudu! (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Preusmjerili smo se na jahte, parking služba radi odličan posao, preusmjerili smo cijene, zajedno sa Sanitatom uveli povoljnije uvjete za naše sugrađane što znači da imamo besplatan parking. Prije je to bilo samo petkom, sada je to tako cijeli tjedan!

Predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž danas je predstavio rezultate poslovanja Društva u prvih 10 mjeseci ove godine, a dodijeljene su i jubilarne nagrade i zahvalnice zaposlenicima za dugogodišnji rad. 

 

Prihodi Luke Dubrovnik u prvih 10 mjeseci iznose 14 milijuna, a rashodi 13,9 milijuna kuna, istaknuo je na konferenciji za novinare.  

 

"Prvih deset mjeseci ove godine mi smo na nuli, prihodi i rashodi se prate. Mogu reći da u prvih deset mjeseci imamo manji plus prihoda u odnosu na rashode što znači da smo samoodrživi bez kruzera što je ravno čudu. Preusmjerili smo se na jahte, parking služba radi odličan posao gdje imamo nikad više stalnih korisnika, preusmjerili smo cijene, zajedno sa Sanitatom uveli povoljnije uvjete za naše sugrađane što znači da imamo besplatan parking. Prije je to bilo samo petkom, sada je to tako cijeli tjedan," rekao je Željko Raguž i istaknuo kako je to najbolji dokaz koji govori u prilog tezi o samoodrživosti Luke Dubrovnik.

 

"Nakon rekordne 2019. godine, svi smo očekivali takvu 2020. no nažalost cijeli svijet je stao zbog situacije oko korona krize. Prvenstveno su bili pogođeni oni koji su vezani uz kruzere i uz avione. Govorilo se, "lako mu je biti predsjednik uprave Luke Dubrovnik, dolaze kruzeri, lako je tako uprihoditi. Da ih vidimo kad je došla korona? Mogu staviti ključ u bravu!" rekao je Raguž. 

 

Mišljenja je da su se lakše snašli u krizi jer su donijeli važnu odluku o štednji u dobrim vremenima. Uvijek je, kaže, govorio da treba štedjeti kad je dobro, a danas se to, tvrdi, "pokazalo izvrsnim". 

 

Luka Dubrovnik redovno isplaćuje plaće, podmiruje obveze, nemamo lipe duga prema ikome - kaže Željko Raguž koji posebno zahvaljuje zaposlenicima Luke. Naime, danas su za svoj dugogodišnji rad nagrađeni Zičrija Hebib, Stijepo Šakić, Nedžiba Mehić, Ljilja Ćatović, Mujo Zijadić, Miro Vukotić, Hazim Mujčinović, Marina Margaretić, Romana Bakara i Bećir Vugdalić. 

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji