vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.4°C
Vrijeme za 16.07.2020.
16.07.2020. Danas
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 17.07.2020.
17.07.2020. Pet
Max. 25°C Min. 19°C
Vrijeme za 18.07.2020.
18.07.2020. Sub
Max. 25°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,008478
GBP
GBP
8,301019
USD
USD
6,586473
EUR
EUR
7,525704
23.06.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
PARLAMENTARNI IZBORI

"Plenković i HDZ su pokazali da imaju sposobnost kako voditi državu"

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
Dubrovački HDZ danas je predstavio svoj izborni program. Nijedna Vlada nije napravila kao ova za Dubrovnik od rata, poručili su

Kandidati HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije X. izborne jedinice Branko Bačić, Nikola Dobroslavić i Mato Franković predstavili su danas izborni program HDZ-a “Sigurna Hrvatska” za predstojeće parlamentarne izbore. 

 

Branko Bačić, drugi na listi, kazao je kako je ovaj mandat Vlade RH bio pun izazova, ali da su Plenković i HDZ pokazali da imaju sposobnost kako voditi državu.

 

"Znali smo odgovoriti na krize. Kad govorim o onom relativno normalnom dijelu mandata prije pojave korona epidemije u Hrvatskoj, Hrvatska je u tom smislu puno bolja i uređenija država danas nego što je bila kad smo preuzeli odgovornost za upravljanje Hrvatskom. Bilježili smo na godišnjoj razini rast BDP-a od 3 posto. Događao se i rast proračuna, temeljen na rastu gospodarstva. Prosječna plaća u Hrvatskoj narasla je za 1150 kuna i rast mirovina, a nismo nikad imali veći broj zaposlenih. Smanjili smo poreze za 10 milijardi kuna i tim smo pokazateljima pokazali da se rejting Hrvatske na međunarodnom financijskom tržištu uspostavi na razini investicijskog, a 2016., kad smo preuzeli vlast, bio je na razini 'smeća'. Pridodao bih i nikad bolji međunarodni ugled Hrvatske, i na razini EU i na svjetskoj razini", nabrajao je Bačić.

 

O sloganu je kazao: "Slogan "Sigurna hrvatska" je novi suverenizam. To je naš odgovor protivnicima. Kao stranka smo vodili Hrvatsku u važnim trenucima i ovim programom ćemo nastaviti s dobrim gospodarskim aktivnostima"

 

Cilj je smanjenje poreza na hranu, poreza na dohodak, što će dovesti do veće prosječne plaće. Navode kako će poticati samozapošljavanje, subvencionirati stambene kredite, a Dubrovačko-neretvansku županiju žele pozicionirati na listi najboljih županija. 

 

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je HDZ na čelu s Plenkovićem odradio izvrstan mandat: "Tu su brojni dobri rezultati. Poput dobrog kreditnog rejtinga. Odnos Vlade prema ovoj županiji možemo vidjeti i po tome što je razumjela sve naše prioritete. Pomagali su nas oko projekta Pelješkog mosta, statusa Županije, autoceste, studentskog doma. To je dokaz da ova Vlada razmišlja o krajnjem jugu". 

 

Poručio je na kraju svog obraćanja medijima da je Plenković najbolja opcija za predsjednika Vlade. 

 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, inače peti na listi, kazao je: "Danas je Hrvatska uspješna. Nijedna Vlada nije napravila kao ova za Dubrovnik od rata. Brojne nekretnine su poklonjene Gradu, riješili smo problem sa žičarom, započeli smo veliki investicijski ciklus, gradimo ceste, evo primjerice Zaton-Štikovica, ministarstva su pomagala oko energetskih obnova škola. Snažan je to utjecaj na gradski proračun. Meni najbitnija stvar je oko terminala za kruzere, vratili smo ga građanima, nisu ga prodali. To je dalekosežno važno".

 

Upitan planira li i HDZ otkazati kampanju zbog rastuće korona krize, kao što čine druge političke stranke, Branko Bačić je odgovorio: Ako Državno izborno povjerenstvo tako odredi, HDZ će se u potpunosti ponašati u skladu s tim novim eventualnim mjerama. Do tada ne vidimo razloga da se ne krećemo među našim ljudima."

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji