Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922160
GBP
GBP
8,280305
USD
USD
6,341193
EUR
EUR
7,457243
Završni skup HDZ-a, Franković: GUP ću promijeniti kako god završili izbori!
03.07.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
PARLAMENTARNI IZBORI

Završni skup HDZ-a, Franković: GUP ću promijeniti kako god završili izbori!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
Dio nekretninskog lobija mu prijeti, a uskoro će izaći u javnost s imenima i prezimenima jer danas nije dan za ovu temu

Dan prije izbornje šutnje medijima su se danas završno obratili kandidati HDZ-ove liste za desetu izbornu jedinicu:  gradonačelnik Mato Franković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić.

 

Mato Franković je pozvao birače da izađu u nedjelju na izbore i "izaberu Vladu koja će ih znati voditi i koja će se pokazati kao odgovorna". 

 

Marija Vučković je govorila o pokazateljima poboljšanja situacije u poljoprivredi od 10 do 15 posto navodeći da su oni samo naizgled mali, ali su zapravo veliki jer su postignuti u samo četiri godine mandata unatoč više kriza, posebno oko Agrokora i COVIDA-19.

 

Nikola Dobroslavić kaže da s optimizmom očekuje nedjelju: "Pozivam birače da daju glas listi HDZ-a i Andreju Plenkoviću. Vlada iza sebe ima odličan rezultat i riješenih nekoliko krupnih izazova, no ostaju posljedice COVID-a te nam stoga i treba kvalitetna Vlada, a to je ona Andreja Plenkovića", kazao je Dobroslavić.

 

Na novinarsko pitanje hoće li izabrati Sabor ili vođenje Grada Dubrovnika, Franković je rekao da će odlučiti u skladu s interesom Grada: "Ako je potrebno privremeno biti u Saboru, bit ću. To je moguće, što pokazuju primjeri gradonačelnika Samobora, Pule i Pregrade. Može se, ali prema trenutačnoj situaciji ostajem u Gradu". 

 

Upitan zašto je čekao četiri godine za smjenu osobe na čelu UO za izdavanje građevinskih dozvola, odgovorio je kako "postoje postupci za izvanredni otkaz". Kaže kako je zavladao nekretninski lobi te su i njemu upućene prijetnje te da će brzo izaći s imenima ljudi jer danas nije tema za to.  

 

"Ali ću GUP promijeniti kako god završili izbori!", tvrdi Franković.  

 

O situaciji oko javne nabave i zbrinjavanja otpada na Lokrumu kazao je da će i tu biti odlučan jer je njemu "Lokrum jednako Lazareti".

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji