Doček prvog kruzera u Gružu: Nadamo se da je najgore iza nas! FOTOGALERIJA
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.4°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Doček prvog kruzera u Gružu: Nadamo se da je najgore iza nas! FOTOGALERIJA
11.06.2021 | Foto libar Željka Tutnjevića
POČELA SEZONA

Doček prvog kruzera u Gružu: Nadamo se da je najgore iza nas! FOTOGALERIJA

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Protokol je rigorozan, mjere dezinfekcije pojačane, a često se testira - sve to kako bi rizik od moguće infekcije bio minimalan

Rano jutros, nakon višemjesečne stanke zbog pandemije Covida, u Gruž je uplovio prvi brod na kružnom putovanju MSC Orchestra. Tim povodom organiziran je i simboličan doček prvoga ovogodišnjeg kruzera, a izjave za medije dali su ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo te direktor prodaje MSC-a Tonći Ivanović.

 

"Veseli nas dolazak MSC Orchestra u našu luku i grad. Mislim da će ovo biti dobar putokaz drugim gradovima, a i drugim kompanijama možemo na ovaj način poručiti da je njihov dolazak siguran. Imamo najave za nekih 150 ticanja, očekujemo ipak izmjene zbog ovih okolnosti. Mjere su strože od onih koje su propisane, a na nama je bilo da protokole provedemo u našoj destinaciji. Vodiči i autobuseri se testiraju prije samih izleta, a tako će biti dok se ne izmjene pravila", rekao je Pezo dodajući kako je od prošlog dolaska kruzera prošlo 15 mjeseci te kako se nadamo da je najgore iza nas.

 

"Ovo je za nas izuzetno značajan događaj. Podsjeća me na poratno vrijeme, kad smo nakon rata također doveli prvi brod u Dubrovnik. Bila je to najava normalnog vremena i kontinuiranih dolazaka naših brodova, nadam se kako će i ovaj naš brod biti vjesnik postcovid vremena", rekao je direktor prodaje MSC-a Tonći Ivanović.

 

Protokol je, kažu, rigorozan. Brodovi plove pod smanjenim kapacitetom, a putnici ne mogu sami sići s broda i biti izloženi zarazi. Pojačane su mjere dezinfekcije kabina i svih javnih površina na brodu, maske se nose na svim javnim površinama, a i reduciran je broj kabina. Testira se pri ulasku na brod i još jednom tijekom krstarenja, svi autobuseri i vozači moraju biti testirani, sva vozila dezinficirana, a sve to kako bi rizik od moguće infekcije bio minimalan.

 

Više u Vijestima Libertas televizije u 14:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji