vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.5°C
Vrijeme za 09.07.2020.
09.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 23°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Pet
Max. 28°C Min. 21°C
Vrijeme za 11.07.2020.
11.07.2020. Sub
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,108695
GBP
GBP
8,385890
USD
USD
6,695024
EUR
EUR
7,547301
Pas sve otkrio: Najveća zapljena droga na području Dubrovnika u posljednjih 20 godina (FOTOGALERIJA)
27.06.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
POZNATI SVI DETALJI

Pas sve otkrio: Najveća zapljena droga na području Dubrovnika u posljednjih 20 godina (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Vrijednost na tržištu je između 17 i 20 milijuna kuna

Održana je konferencija za medije povodom pronalaska gotovo 25 kilograma kokaina. Naime, redovnom kontrolom zapljena je velika količina droge, radi se o jednoj od najvećih zapljena na području PU dubrovačko-neretvanske u posljednjih 20 godina. 

 

"Ovo je jedan kontinuitet uspješne suradnje policijskih službenika PU dubrovačko-neretvanske i službenika carine iz Dubrovnika na sprječavanju svih oblika krijumčarenja. Nije tajna da je utjecaj pandemije koronavirusa određeni poremećaj na tržištu i prosudba ravnateljstva policije MUP-a i PU dubrovačko-neretvanske je bila da će se nakon normalizacije, posebno teretnog i kamionskog prometa, doći do povećanog krijumčarenja i svih onih nezakonit roba prekogranične crte. Rezultat svega toga je bila pojačana akcija", kazao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

 

Istaknuo je kako je rezultat suradnje zapljena gotovo 25 kilograma kokaina jučer na području Ploča, u osobnom vozilu gdje su policijski službenici izvršavajući redovne zadaće, provodili i dubinsku kontrolu. Istaknuo je kako je ovo među top pet zapljena droge kokain u Republici Hrvatskoj, nešto veće zapljene su bile na području Rijeke. Vrijednost na tržištu je između 17 i 20 milijuna kuna, međutim to se može i upeterostručiti kada se dodaju određene supstance, rekao je.

 

,,Jučer ujutro oko 11 sati na postajnom području Policijske postaje Ploče, na magistralnoj cesti D8, policijski službenici ove policijske uprave u suradnji s kolegama iz carine obavljali su pojačani nadzor osoba, vozila i prijevoza roba. Tom prilikom, kontrolnom punktu je pristupilo vozilo marke Mercedes talijanskih registarskih oznaka. Tim vozilom je upravljao talijanski državljanin, 49-godišnjak. U toj rutinskoj kontroli pregleda vozila, naš službeni policijski pas za detekciju droga, naš dragi kolega Đoni, reagirao je na jednom području vozila, točnije mjesta suvozač. Temeljem toga imali smo dosta osnova sumnje da se u vozilu nalazi nama nepoznata vrsta i nepoznata količina droge. Putem Općinskog državnog odvjetništva, suca istrage Županijskog suda zatražili smo nalog za pretragu, po zaprimljenom nalogu izvršili smo pretragu vozila i tom prilikom je u skrivenom dijelu vozila, ispod sica suvozača nađeno 11 paketa. Deset od tih 11 paketa je uduplo zapakirano. Utvrdili smo da se radi o drogi kokain vrlo visoke kakvoće, a ukupna težina zaplijenjene droge je točno 24 kilograma i 780 grama. Talijanski državljanin je na temelju toga uhićen, jutros u 10 sati je predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave i sad je isti pod ingerencijom Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku", kazao je voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

 

Voditelj Jedinice za mobilne službe - Carina Dubrovnik Pero Perić je istaknuo zadovoljstvo rezultatima ove akcije, ali i općenitim aktivnostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji