Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,922160
GBP
GBP
8,280305
USD
USD
6,341193
EUR
EUR
7,457243
Grilec i Dragojević o javnoj nabavi: Nije naš problem što imamo jednog ponuditelja
01.07.2020 | Foto libar Željka Tutnjevića
ZBRINJAVANJE OTPADA

Grilec i Dragojević o javnoj nabavi: Nije naš problem što imamo jednog ponuditelja

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Na Lokrumu su ovih dana, čini se mirni samo paunovi, jer afera vezana uz javnu nabavu još uvijek traje. Ravnatelj Rezervata Lokrum Ivica Grilec danas je na konferenciji za novinare pokušao objasniti cijelu situaciju

Na Lokrumu su ovih dana, čini se mirni samo paunovi, jer afera vezana uz javnu nabavu još uvijek traje. Ravnatelj Rezervata Lokrum Ivica Grilec danas je na press konferenciji pokušao objasniti cijelu situaciju.

 

Ravnatelj Rezervata Lokrum Ivica Grliec odveo je danas novinare u  đir otokom kako bi pokazao na čemu se sve u zadnje vrijeme radilo i kako je prostor uređen. Od botaničkog vrta do Portoča sve je čišće i urednije nego što je prije bilo. Ipak, glavni razlog dolaska novinara bila je press konferencija na kojoj su se djelatnici Rezervata Lokrum osvrnuli na nedavne optužbe.

 

Riječ je o tvrdnjama kako su iz Rezervata Lokrum  navodno pri javnoj nabavi pogodovali u dodjeli posla odvoza otpada, a za što je tvrtka Tehnogradnja dobila gotovo 700 tisuća kuna.

 

"Nama je bilo bitno da obnovimo botanički vrt. Kako su procesi javne nabave u tom dijelu našega poslovanja, ambicija i izvršenja ciljeva bili na kraju konačno uspješni da smo za 2019. bili spremni, kao što znate od prije 1. 10., rezultat ste mogli vidjeti maloprije, obnovljeni botanički vrt, uvedemo tog izabranog izvođača radova, mi smo morali očistiti botanički vrt. Taj materijal koji je bio predmet zbrinjavanja u postupcima javne nabave koje smo proveli, piše sve, u travnju i svibnju, planirano je odnijeti na brod i zbrinut sukladno zakonu o otpadu", rekao je Ivica Grilec, ravnatelj Rezervata Lokrum.

 

Naglašeno je kako je u postupku prve dvije javne nabave, čiji je predmet bio zbrinjavanje otpada, zaprimljena jedna valjana ponuda tvrtke Tehnogradnja.

 

"Zašto je taj jedini ponuditelj? Pa istražite malo tržište, pa ćete vidjeti tko je na području Dubrovnika registriran za prijevoz otpada i tko se s tim može baviti. To nije naš posao. Naš posao je da javno objavimo natječaj i naš problem nije što imamo jednog ponuditelja", kazao je Srđan Dragojević, pomoćnik za poslovanje.

 

Sporna je treća nabava po kojoj se čini kako je tvrtka Tehnogradnja posao dobila prije provedenog predmeta nabave. Tu se, kako kažu, radi o tehničkoj pogrešci, a o svim nepravilnostima će se konačna odluka donijeti nakon unutarnje revizije koju je naložio gradonačelnik Mato Franković.

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji