povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
29.0°C
Vrijeme za 26.06.2019.
26.06.2019. Danas
Max. 33°C Min. 27°C
Vrijeme za 27.06.2019.
27.06.2019. Cet
Max. 34°C Min. 25°C
Vrijeme za 28.06.2019.
28.06.2019. Pet
Max. 34°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
GRUŽ
+0.00%
CHF
CHF
6,654621
+0.00%
GBP
GBP
8,282681
+0.00%
USD
USD
6,490475
+0.00%
EUR
EUR
7,393949
 Brojne poznate face stigle na otvorenje cafe bara
15.04.2019 | Foto libar Željka Tutnjevića
FOTOGALERIJA:

Brojne poznate face stigle na otvorenje cafe bara "Ritual"

Autor: Ivan Jukić/ Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero Portal
Dugogodišnji prijatelji Edin Džeko i Miho Obradović u Lapadskim dvorima započeli su prvu poslovnu suradnju

Brojna poznata lica stigla su u Dubrovnik na otvorenje "Cafe & Hookah Bara Ritual". Otvoren u Lapadskim dvorima, a ponosni vlasnici Edin Džeko i Miho Obradović nisu krili oduševljenje. Džeko i Obradović poznaju se već više od deset godina, a ovo im je prva zajednička suradnja, ali kažu ne i posljednja.

"To je već jedan projekt koji traje jedno 50-ak dana, i kada vidite da ste dobili nešto ovako, što po meni izgleda jako lijepo i simpatično nije puno vremena. Ali kada to prolazite svaki dan u Dubrovniku, gdje je jako teško naći nešto. U nas je sve klasično, tako da mi uvijek pokušavamo biti drugačiji. Pedeset dana je bio stvarno jak tempo, puno ljudi je tu radilo. Gospodin Mulaomerović, naš prijatelj i arhitekt koji je od 0 do 24 sata bio na vezi, pa s Edinom u Italiju da se to iskoordinira. Puno muke, ali na kraju kada vidite rezultat i dobijete reakcije prijatelja i gostiju - mislim da smo dobili ono što smo željeli." istaknuo je Miho Obradović.

Obradović je kazao kako je ovo njihova prva suradnja, ali definitivno ne i posljednja. Ima dosta daljnjih planova za Dubrovnik i šire, ali ne samo u ugostiteljstvu. Bit će tu puno širi spektar poslovanja - najavio je.

Na jučerašnjoj utakmici Edin Džeko zabio je osmi pogodak u ovoj sezoni Serije A, a već danas stigao na otvaranje kafića. Dugogodišnji prijatelj Miha naglasio je kako je u ovaj posao ušao jer je njegov dugogodišnji prijatelj, a on se u dosta toga i razumije, pa je na neki način on glavni u svemu tome.

"Kad se pobijedi sve je lako, tako da sigurno da nije bilo teško. Nadao sam se pobjedi prije svega s obzirom na to da smo danas odlučili da bude otvaranje ovog našeg kafića. Drago mi je da smo pobijedili i vjerujem i da će danas sve dobro proći." - istaknuo je Džeko.

Svoju ljubav prema Dubrovniku nikada nije krio, a prije nekoliko godina kupio je i kuću u kojoj nakon karijera namjerava ostati. 

"U blizini imam kuću, tako da već više od deset godina dolazim u Dubrovnik. Prije par godina sam kupio kuću tu i sigurno da će Dubrovnik i kad završim karijeru biti mjesto gdje ću vjerojatno zajedno uz Sarajevo najviše provoditi vremena." - zaključio je Džeko.

Na otvaranje Rituala stigao je sam, supruga Amra ostala je u Rimu, jer kako kaže Edin "Netko mora i djecu čuvati."

Za predivan interijer kafića zaslužan je poznati arhitekt Nedžad Mulaomerović.

"Jednostavno kao i sam naziv Ritual, nismo puno bježali od same riječi i značenja riječi Ritual. Tako da smo imali jako malo vremena da uredimo ovaj prostor, ali smo se vodili tim nekim elementima koji čine određene rituale i aplicirali unutar prostora tako da smo koristili boje crnog vina, hrast... sve nešto što čini ritual." rekao je Mulaomerović.

Mulaomeroviću ovo nije prvi projekt u Dubrovniku, ovdje radi već nekoliko godina na unutarnjim uređenjima prostora. Uređivao je brojne poznate restorane i hotele.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji