lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.7°C
Vrijeme za 17.08.2019.
17.08.2019. Danas
Max. 22°C Min. 22°C
Vrijeme za 18.08.2019.
18.08.2019. Ned
Max. 29°C Min. 19°C
Vrijeme za 19.08.2019.
19.08.2019. Pon
Max. 30°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
+0.00%
CHF
CHF
6,795031
+0.00%
GBP
GBP
8,099475
+0.00%
USD
USD
6,662589
+0.00%
EUR
EUR
7,383481
 predstavio kandidate i program za EU izbore (FOTOGALERIJA)
13.05.2019 | Foto libar Željka Tutnjevića
PREDIZBORNI SKUP HDZ

predstavio kandidate i program za EU izbore (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Predstavljeni su svi kandidati i projekti HDZ-a

Predstavljanje kandidata uoči izbora i središnji skup HDZ-a održan je večera u Dubrovnik. Predstavljeni su svi HDZ-ovi kandidati: Dubravka Šuica, Karlo Ressler - nositelj liste,  Stjepan Adanić, Danijel Marušić, Domagoj Maroević, Stjepan Ribić, Nikolina Brnjac, Goran Pauk, Marijana Balić, Sunčana Glavak, Željana Zovko i Tomislav Sokol.

Nositelj liste, Karlo Ressler je rekao kako kao država članica moramo biti ponosni i svjesni na sve što smo napravili ranije, ali da je potrebno i gledati naprijed. Rekao je kako je važno biti usmjeren na budućnost i nadolazeće projekte. 

„Tri su ključna razloga zbog kojih je na izborima 26. svibnja potrebno izabrati HDZ, a to su prije svega naše vrijednosti. Nismo stranka koja se danas ima snažno potrebnu busati u prsa s domoljubljem i suverenizmom, ali to su naši temelji. Čovjek je u središtu svake naše politike. Ono što nas razlikuje od drugih stranka je to da prvi hrvatski predsjednik nije imao dileme oko europskog usmjerenja Hrvatske. Ovdje je posebno očito koliko ona pripada jednom europskom ,mediteranskom civilnom krugu. Nećemo dozvoliti nikome tko pokušava sugerirati kako Hrvatskoj nije mjesto u EU i kako joj je bolje samoj i izoliranoj. Još jedna stvar je bitna, a to je stručno znanje i kompetencije.  To je očito u DNŽ, obišli smo Studentski dom, Lazarete i tu je ključna poruka zajedništva. Ono što Franković radi u Dubrovniku, Dobroslavić u županiji, a Šuica na razini EU parlamenta je nešto što je neodvojivo. Treća stvar je vjera da ovaj kraj, da DNŽ može uspjeti, ali i bilo koji kraj Hrvatske. I prije 30 godina su govorili kako je situacija teška i bezizlazna, a tako neki i danas pokušavaju potencirati atmosferu beznađa. To je nešto što ne smijemo dopustiti.“ - kazao je Ressler.

NA MLADIMA SVIJET OSTAJE

Europarlamentarka Dubravka Šuica, koja je druga na listi za EU parlament kazala je da imaju potencijal u mladima, na kojima ujedno i svijet ostaje. Isto tako da je lista sastavljena od iskusnih i mladih članova, a posebno je zahvalna što su na samom vrhu i žene. Na listi su brojni stručnjaci iz svih dijelova Hrvatske.

„Želimo ući u šengenski prostor, znate kako je Hrvatska granica najdulja u EU. Branimo vanjsku granicu EU, a nismo u šengenskom prostoru. Ne želimo biti graničari. BiH nam je jedan od prioriteta i svojim prijateljima, a posebno Hrvatima iz BiH, želimo pomoći da se približi EU, a isto se odnosi i na Srbiju i na Crnu Goru. Svi mogu pristupiti, no kad se radi o Srbiji imamo kriterije – popis nestalih osoba iz Domovinskog rata, povrat kulturnog dobra te prava nacionalne hrvatske manjine u Srbiji  kao što oni imaju u Hrvatskoj. Bez toga neće biti proširenja.“ - izjavila je Šuica.

VELIKI PROJEKTI

Pelješki most je prepoznat kao jedan od najvažnijih projekata za našu županiju. Župan Dobroslavić je iskazao kako je HDZ jedina ozbiljna stranka u Hrvatskoj.

„Još jednom moramo potvrditi kako je HDZ najozbiljnija, gotovo jedina ozbiljna stranka u Hrvatskoj. Takvi smo bili od 90-ih, a takvi smo i do danas, što smo posebno potvrdili pod vodstvom premijera. Moramo smanjiti apetite ovim strankama, interesnim grupama ili što su već koje samo rade cirkus u Saboru i javnosti pa čak i oni koji govore slično kao mi i pozicioniraju se desnije od nas. Sve bi napravili za svoj dobitak, a na državu misli samo HDZ." - rekao je župan.

Gradonačelnik Mato Franković je DNŽ pokazao kao najbolji primjer koliko je bitna i važna Europa.

„Pelješki most se gradi, završava se projekt ZL Dubrovnik zahvaljujući europskim novcima. Ako uzmemo samo ta dva projekta, onda možemo kazati kako nam treba Europa. Niz je projekata u Dubrovniku koji se financiraju iz EU fondova. Do 2017. godine nijedna lipa iz EU sredstava nije povučena u Dubrovniku, a od 2017. do danas je povučeno 85 milijuna kuna. Lazareti se rade, brojne energetske obnove, a uskoro kreće i projekt aglomeracije vrijedan 680 milijuna kuna.“ -rekao je

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji