Don Roko Glasnović novi je dubrovački biskup (FOTO/VIDEO)
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
2.5°C
Vrijeme za 21.01.2022.
21.01.2022. Danas
Max. 1°C Min. 1°C
Vrijeme za 22.01.2022.
22.01.2022. Sub
Max. 5°C Min. -2°C
Vrijeme za 23.01.2022.
23.01.2022. Ned
Max. 6°C Min. -4°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,274484
GBP
GBP
9,001489
USD
USD
6,634807
EUR
EUR
7,522544
Don Roko Glasnović novi je dubrovački biskup (FOTO/VIDEO)
30.11.2021 | Fotogalerija
DUBROVAČKA BISKUPIJA

Don Roko Glasnović novi je dubrovački biskup (FOTO/VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: Hrvoje Curić
Papa Franjo imenovao je svećenika Šibenske biskupije don Roka Glasnovića za novog dubrovačkog biskupa, objavio je je u utorak nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić

Video

Izvanredna konferencija za medije, na kojoj je predstavljen novi dubrovački biskup, danas se održala u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku.

 

"Radosna vijest koju sam danas pozvan objaviti i mene osobno raduje, a vjerujem i Dubrovačku biskupiju koja više od godinu dana čeka tu vijest, a to je da je Sveti otac imenovao novog biskupa. On je jedan od mojih učenika, bio sam odgojitelj u bogosloviji više godina i kroz ovo cijelo vrijeme imamo različite službe koje su omogućavale da se susrećemo. On je svećenik Šibenske biskupije msgr. Roko Glasnović koji je mlad, ima godina koliko sam ja imao kad sam došao u Dubrovački biskupiju. Očekujem da će pred njim biti dug put u zajedništu s vama u kojemu će vršiti službu pastira ove Biskupije. Molim vas da radosno odzvoni vaš pljesak kojim ćemo pozdraviti novog biskupa", rekao je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor zahvalivši se papi Franju i Šibenskoj biskupiji te mons. Roku Glasnoviću koji je prihvatio ovaj poziv.

 

"Nije danas lako biti biskup i zahvaljujem mu se na tome što je odlučio napustiti svoju biskupiju da bi na neki način poput Abrahama djelomično otišao u nepoznato i ovdje bio pastir. Njemu u ime cijele Dubrovačke biskupije želim srdačnu dobrodošlicu u grad Dubrovnik i Dubrovačku biskupiju koji su od sada njegovi. Izražavam izraze dobrodošlice i želim mu uputiti nekoliko iskrenih želja za njegovu buduću biskupsku službu", rekao je Uzinić.

 

Msn. Roko Glasnović rođen je 2. srpnja 1978. godine Šibeniku od oca Nikole i majke Marije. Osnovnu školu pohađao je u Janjevu i Šibeniku, a srednju tehničku školu u Šibeniku. Služio je vojni rok '97. i '98., jednu godinu je studirao na Pravnom fakultetu u Splitu. Kasnije je studirao Teologiju. 5. prosinca 2004. godine je zarađen za đakona i iduće godine za svećenika. Na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu 2008. magistrirao je iz pastoralne teologije. U Šibenskoj biskupiji obnašao je nekoliko službi. Među ostalim, bio je osobni biskupov tajnik, biskupijski ekonom te član biskupijskog svećeničkog vijeća i biskupijskog zbora savjetnika. Također je član Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj -izvjestio je generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

 

Više na snimci!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji