‘Grižula’ Marina Držića izvedena u parku Gradac (FOTOGALERIJA)
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.5°C
Vrijeme za 28.09.2021.
28.09.2021. Danas
Max. 22°C Min. 20°C
Vrijeme za 29.09.2021.
29.09.2021. Sri
Max. 24°C Min. 18°C
Vrijeme za 30.09.2021.
30.09.2021. Cet
Max. 23°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,907712
GBP
GBP
8,773175
USD
USD
6,405108
EUR
EUR
7,491414
‘Grižula’ Marina Držića izvedena u parku Gradac (FOTOGALERIJA)
02.08.2021 | Fotogalerija
DUBROVAČKE LJETNE IGRE

‘Grižula’ Marina Držića izvedena u parku Gradac (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Hrvoje Curić
Komedija Grižula Marina Držića s igrom zaljubljenih parova koji se traže u začaranom krugu, nalik onoj iz Shakespeareova Sna ljetne noći, dijelom pripada pastoralnoj tradiciji

Dramska uspješnica 71. Igara, Držićev ‘Grižula’ u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, igrana je i večeras u parku Gradac. Na rasporedu je i sutra i prekosutra u 21:30 sati. Na samom kraju predstave bila je održana posebna posveta pokojnom Miši Martinoviću. Na predstavu je stigao i poznati glumac Goran Višnjić.

 

Komedija Grižula Marina Držića s igrom zaljubljenih parova koji se traže u začaranom krugu, nalik onoj iz Shakespeareova Sna ljetne noći, dijelom pripada pastoralnoj tradiciji. Držićeva moralna pouka i opomena publici je da kad obični ljudi prijeđu granice koje su im kao ljudima određene i dođu u dodir s nadnaravnim vilinskim svijetom, oni postaju komične žrtve nemira i nesporazuma. No ta vječita ljudska potraga za ljubavlju u čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec dijelom je studija lokalnog mentaliteta te su kroz nju protkani motivi dubrovačkih narodnih napjeva, pjesama i plesova.

 

Festivalski dramski ansambl čine maestralni Ozren Grabarić kao Grižula, Nataša Dangubić kao Omakala, Kristijan Petelin i Leon Dubroja kao vlasi Radoje i Dragić, Anica Kontić i Iva Jerković kao vlahinjice Gruba i Miona, Branimir Vidić – Flika kao Staniša te Perica Martinović kao Vukosava. Boris Barukčić u ulozi je Kupida i Plakira, a vile su Lucija Alfier, Viktorija Bubalo, Danijela Evđenić, Lana Meniga i Dea Presečki. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija-Kirigin, autor glazbe je Nenad Sinkauz, svjetlo je oblikovao Martin Šatović, a asistentica kostimografije je Ana Mikulić. Jezični savjetnik za dubrovački govor glumcima je bio Maro Martinović.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji