Prvi đaci stigli u novi objekt OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake (FOTOGALERIJA)
grmljavina s oborinom
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.2°C
Vrijeme za 21.09.2023.
21.09.2023. Danas
Max. 25°C Min. 24°C
Vrijeme za 22.09.2023.
22.09.2023. Pet
Max. 26°C Min. 24°C
Vrijeme za 23.09.2023.
23.09.2023. Sub
Max. 26°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9601
GBP
GBP
0,86530
USD
USD
1,0702
Prvi đaci stigli u novi objekt OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake (FOTOGALERIJA)
04.09.2023 | Fotogalerija
PRVI DAN ŠKOLE

Prvi đaci stigli u novi objekt OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Gradonačelnik Mato Franković sudjelovao je na svečanoj priredbi OŠ Marina Getaldića, u novom objektu škole u Ulici Ilije Sarake

Preko 80 učenika od 1. do 3. razreda danas je po prvi put kročilo u novu školu u povijesnoj jezgri, u Ulici Ilije Sarake, kao novom objektu Osnovne škole Marina Getaldića.  

 

Otvaranjem ovog objekta i OŠ Marina Getaldića pridružila se režimu nastave u jednoj smjeni. Naime, zgradu Centar pohađat će učenici od 4. do 8. razreda, a učenici od 1. do 3. razreda ići će u novu školu. 

 

"Osnovna škola Marina Getaldića je škola na dvije lokacije. Ulazimo u jednu smjenu, imamo novu školsku zgradu. Školska zgrada u Karmenu potpuno je obnovljena. Moramo se zahvaliti donaciji zaklade Caboga Stiftung, gosparu Felneru i voditeljici ovog projekta Gordani Vetmi, ali i našem osnivaču Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Matu Frankoviću što nam je omogućio potpuno obnovljenu, digitaliziranu, nanovo obnovljenu i opremljenu novu školu. Uspjeli smo ući u jednu smjenu i imamo školu koja ima školsku dvoranu, obnovljeno igralište, klimatizaciju... Vjerujem da ćemo u zbilja izvrsnim uvjetima na istim principima s kojima smo dosad radili, mala škola velika obitelj, nastaviti našu tradiciju po kojoj smo prepoznatljivi", kazala je Silvana Bjelovučić, ravnateljica OŠ Marina Getaldića. 

 

U OŠ Marina Getaldića 25 je prvašića u dva razredna odjela. Škola je potpuno digitalizirana, uključene su pametne ploče i tableti. 

 

Otvaranju škole prisustvovao je i gradonačelnik Mato Franković koji je dodao kako je Grad u šest godina otvorio dvije škole - Osnovnu školu Montovjerna te ovaj objekt u Ulici Ilije Sarake.  

 

Više u Vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji