Započeo simpozij „Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive“ (FOTOGALERIJA)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.9°C
Vrijeme za 20.05.2024.
20.05.2024. Danas
Max. 23°C Min. 20°C
Vrijeme za 21.05.2024.
21.05.2024. Uto
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.05.2024.
22.05.2024. Sri
Max. 24°C Min. 18°C
CHF
CHF
0,985500
GBP
GBP
0,856850
USD
USD
1,084400
Započeo simpozij „Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive“ (FOTOGALERIJA)
19.04.2024 | Fotogalerija
SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Započeo simpozij „Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive“ (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
Sveučilište u Dubrovniku domaćin je simpozija „Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive“ koji se održava 19. i 20. travnja na sveučilišnom Kampusu (Ulica branitelja Dubrovnika 41)

Organizatori skupa su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ-a, Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, Adria Digital Media Observatory i Zavod za javno zdravstvo Dubrovnik.

 

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem okupit će stručnjake iz područja zdravstva, medijske kulture i komunikologije, psihologije te stručnjake koji se bave zdravstvenom pismenošću, promicanjem zdravlja, medijskom komunikacijom i komuniciranjem zdravstvenih tema u javnosti i ordinaciji.

 

Živimo u vremenu kada je više nego ikad prije važno razlučiti zdravstvenu informaciju od dezinformacije, a zdravstvena pismenost važna je determinanta zdravlja, temeljena na provjerenim i znanstveno dokazanim činjenicama i njihovom korištenju za bolje zdravstvene ishode.

 

Sudionici skupa pridonijet će multidisciplinarnoj razmjeni znanja i iskustva u prepoznavanju izazova suvremenog života u zdravstvenom opismenjavanju građana Republike Hrvatske i primjeni znanstvenih perspektiva za bolje zdravlje.

 

Program prvog dana simpozija obuhvaća šest tematskih panel predavanja: Uloga medija u zdravstvenoj pismenosti, Zdravstvena pismenost danas i mogućnosti sutra, Od promicanja zdravlja do zdravstvene pismenosti, Zdravstvena pismenost i mentalno zdravlje, Nacionalni programi – potreba boljeg razumijevanja, Komunikacija s pacijentima i zdravstvena pismenost.

 

Drugog dana simpozija, 20. travnja u 10 sati, će se održati okrugli stol „Zdravstvena pismenost u 21. stoljeću – čija je odgovornost za (ne)razumijevanje zdravstvenih poruka u javnom prostoru“.

 

Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo zdravstva RH, Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji