Izvanredne vijesti
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.2°C
Vrijeme za 10.04.2020.
10.04.2020. Danas
Max. 20°C Min. 12°C
Vrijeme za 11.04.2020.
11.04.2020. Sub
Max. 23°C Min. 11°C
Vrijeme za 12.04.2020.
12.04.2020. Ned
Max. 22°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,226739
GBP
GBP
8,656664
USD
USD
7,021135
EUR
EUR
7,625655
Novi recepti za babinu kuhinju: Pogledajte kako je bilo na gastro radionici u Konavlima (FOTOGALERIJA)
09.03.2020 | Gospodarstvo
AGROTURIZAM KONAVLE

Novi recepti za babinu kuhinju: Pogledajte kako je bilo na gastro radionici u Konavlima (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Agroturizam Konavle
Poznati kuhar Dino Galvagno je pripremao nova jela od lokalnih namirnica i samoniklog bilja

Edukativna gastro radionica "Novi recepti za babinu kuhinju", u organizaciji Agroturizma Konavle, uspješno je provedena ovog vikenda u Agroturizmu Kameni Dvori u Konavlima. Vrsni stručnjak i jedan od najutjecajnijih hrvatskih kuhara Dino Galvagno je u dva dana uz nazočnost više od trideset predstavnika konavoskih agroturizama i entuzijasta zainteresiranih za tradicijsku kuhinju pripremao nova jela od lokalnih namirnica i samoniklog bilja i prisutne podučavao tehnikama kuhanja i načinu prezentacije jela u agroturizmima. Na stolu se tako našlo vrijeska, morača, popunca, divljeg luka, žućenice, motara, brokule, raštana, ali i sira iz ulja, mladog kozjeg sira, brašna iz mlinice, mantale, kontonjate, varenika i naravno dobrih konavoskih vina. Dino je uz asistenciju i u dogovoru sa sudionicima tako pripremao i kreirao različita jela s domaćom pastom,  purom pujinom i mesom. 

 

"Ovo je bio zahtjevan zadatak, ali istovremeni za mene i vrlo izazovan. U kratkom vremenu trudio sam se pripremiti čim više novih jela inspiriranih lokalnom tradicijom i mediteranskom kuhinjom. Prošli smo i više tehnika pripremanja jela kojima svi koji profesionalno pripremaju jela na agroturizmu trebaju ovladati. Moram napomenuti da je i meni ovo bilo korisno iskustvo jer se u Konavlima ima što vidjeti", istaknuo je chef Dino Galvagno. 

 

Ova interaktivna radionica održana je u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja" koje Agroturizam Konavle provodi uz potporu Ministarstva turizma. Tim povodom je sudionike radionice obišao i državni tajnik u ministarstvu Frano Matušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji