umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
34.2°C
Vrijeme za 18.09.2020.
18.09.2020. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 19.09.2020.
19.09.2020. Sub
Max. 26°C Min. 22°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Ned
Max. 25°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,014228
GBP
GBP
8,284704
USD
USD
6,384678
EUR
EUR
7,533281
Privatnim iznajmljivačima i dalje loša bukiranost: Imam samo jednu rezervaciju od tri dana (VIDEO)
06.08.2020 | Gospodarstvo
BEZ OBZIRA NA SNIŽENE CIJENE

Privatnim iznajmljivačima i dalje loša bukiranost: Imam samo jednu rezervaciju od tri dana (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Privatni iznajmljivači kojima agencije vode posao, imaju pak bolju popunjenost

Video

Iako se sezona nešto malo popravila u prvim danima mjeseca kolovoza, mnogi privatni iznajmljivači i dalje imaju lošu bukiranost bez obzira na snižene cijene. 

 

"U mene je stanje nikakvo. Ja u ukupno preko air i bookinga imam samo jednu rezervaciju od 3 dana, a mene u mom slučaju spašava to što surađivam s ljetnim igrama pa sam dao apartman u najam. Inače tri dana u sezoni od 7 mjeseci je ništa", kazao je Marin Krstulović, privatni iznajmljivač. 

 

Privatni iznajmljivači kojima agencije vode posao, imaju pak bolju popunjenost. 

 

U brojkama sad da to preračunavam ne znam ali tu se negdje vrti 40 posto je napunjeno a doći će do 45 - 50 posto jer svaki dan dolaze nove rezervacije", tvrdi Nino Dubretić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja.

 

Dok su turisti prošle godine spavali u apartmanima čije su cijene dosezale i do 200 eura ove godine za tu cijenu mogu prenoćiti do tri ili četiri noći. Iako je popunjenost povećana za kolovoz, zarada nije. 

 

"Ljudi s kojima pričam imaju prilike u osmom mjesecu koji je svima vratio nadu 50 posto popunjenosti ali su cijene na 50 posto što znači da ukupna količina novca koja će doći u osmom mjesecu je 25 posto od prošle sezone", kazao je Marin Krstulović, privatni iznajmljivač. 

 

"Kako sam maloprije rekao individualno je, ali ako ćemo generalizirati prosjek oko 30 posto da se postigne niža cijena i jednostavno tko ne spusti ima velike vjerojatnosti da će ostati prazan, nažalost tako je jer je velika ponuda a mala potražnja i ona rezultira nižom cijenom", kazao je Nino Dubretić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja.

 

Privatni iznajmljivači u Gradu osim loše popunjenosti se bore s još problema. 

 

"Ono što s ove strane bi htio upozoriti je da je stanovnicima kotara i dalje ostao paušal od 1500 kn te diskriminira stanovnike od ostalog dijela grada gdje je 750 kn. Rješenje je ili davanje popusta u količini ostvarenog prometa ili izjednačavanje paušala svih stanovnika grada Dubrovnika", kazao je Marin Krstulović, privatni iznajmljivač. 

 

Sedmi mjesec nije bio bajan, osmi polaže nade za bolje sutra. 

 

"Sedmi mjesec je odradio 20 posto noćenja a osmi mjesec ide prema brojci 50 posto hoće li je doteći ili neće vjerojatno neće ali amo reći da je osmi mjesec u tom kontekstu dobar. U odnosu na prošlu godinu iznenadilo nas je sve jer su najavili zatvaranje zemalja i da je situacija neizvjesna svugdje u svijetu", tvrdi Nino Dubretić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja.

 

Situacija s turizmom je neizvjesna u cijelom svijetu, ne samo u lijepoj našoj. Privatnim iznajmljivačima  jedino ostaje izvući što više iz mjeseca kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji