povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
9.4°C
Vrijeme za 23.01.2020.
23.01.2020. Danas
Max. 4°C Min. 4°C
Vrijeme za 24.01.2020.
24.01.2020. Pet
Max. 14°C Min. 4°C
Vrijeme za 25.01.2020.
25.01.2020. Sub
Max. 12°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.19%
CHF
CHF
6,918888
+0.41%
GBP
GBP
8,798932
-0.08%
USD
USD
6,701152
-0.05%
EUR
EUR
7,431578
U središtu Dubrovnika usklađeni Euronetovi bankomati  prema smjernicama Ministarstva kulture
24.07.2019 | Gospodarstvo
EURONET WORDWIDE

U središtu Dubrovnika usklađeni Euronetovi bankomati prema smjernicama Ministarstva kulture

Autor: Libero Portal
Foto: CROPIX
Razvoj bankomatske mreže je u zajedničkom interesu turista i građana, odnosno svih onih koji od turizma u Dubrovniku žive tijekom cijele godine

Fotografija - novi bankomat Dubrovnik.JPGFotografija - tipkovnica Euronet bankomata.JPG

 

Euronet Worldwide, najveća nezavisna bankomatska mreža u Hrvatskoj, promijenila je vanjski izgled svojih bankomata ugrađenih unutar stare gradske jezgre Dubrovnika kako bi se što bolje prilagodili kamenim pročeljima gradske arhitekture. Promjene su odgovor na posljednju komunalnu odluku Grada Dubrovnika te slijede konzervatorske smjernice Ministarstva kulture o izgledu i marketinškom označavanju bankomata u povijesnim gradskim središtima koja su ujedno i važne turističke zone i mjesta okupljanja turista.

 

Važna ista pravila za sve bankomate u povijesnim gradskim središtima

 

Iako su konzervatorske smjernice svojevrsna preporuka gradskim vlastima, Euronet će ih primijeniti na postojeće lokacije u središtu Dubrovnika, izražavajući tako punu podršku gradskim i državnim vlastima na ujednačavanju izgleda pročelja svih bankomata i očuvanju povijesne baštine.

 

Fotografija- novi bankomat.JPG

 

„Prilikom postavljanja svakog novog bankomata u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, Euronet Worldwide poštuje aktualne državne i lokalne propise. Stoga pozdravljamo napore Ministarstva kulture i gradskih vlasti u Dubrovniku na ujednačavanju pravila za postavljanje bankomata jer će to zasigurno pridonijeti ljepšoj vizuri grada“, rekao je Darko Guštin, direktor Euronet Worldwide za Hrvatsku.

 

Interes za bankomatima raste zbog plaćanja u gotovini

 

Fotografija - skidanje procelja.JPG

 

Uz brigu o očuvanju povijesne jezgre g. Guštin naglašava i važnost podrške razvoju bankomatske mreže jer smatra da je to u zajedničkom interesu turista i građana Dubrovnika, odnosno svih onih koji od turizma u Dubrovniku žive tijekom cijele godine. Bankomatska mreža svima omogućuje pristup gotovom novcu u svakom trenutku.

 

„Interes za našom bankomatskom mrežom svake je godine sve veći jer se i dalje tijekom turističke sezone preferira plaćanje gotovinom. Euronet svojim bankomatima pokriva i područja koja su teže dostupna ili gdje uopće nema financijskih institucija, poput manjih, nenaseljenih otoka te ruralnih, slabo naseljenih mjesta na kopnu, potičući tako razvoj turizma mi na tim mjestima. Kroz naša istraživanja i analize doznajemo kako korisnici cijene upravo široku dostupnost naših bankomata zbog čega nam je cilj i dalje pratiti turistički razvoj cijele Hrvatske. Nadamo se da će nam očekivana primjena konzervatorskih mišljenja i od strane drugih gradova i općina pomoći da nastavimo razvijati posao s jasnim i preciznim uputama “, ističe g. Guštin.

 

Tvrtka Euronet Worldwide posluje na hrvatskom tržištu već 22 godine, a danas kroz svoju mrežu bankomata pružaju pristup gotovini na jednostavan i siguran način od 0 do 24 sata. Euronet ima korisnike u otprilike 165 zemalja, u svijetu su ugradili više 42 tisuće bankomata.

 

SPONZORIRANI ČLANAK 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji