Izvanredne vijesti
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.3°C
Vrijeme za 29.03.2020.
29.03.2020. Danas
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 30.03.2020.
30.03.2020. Pon
Max. 18°C Min. 7°C
Vrijeme za 31.03.2020.
31.03.2020. Uto
Max. 16°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,181980
GBP
GBP
8,477970
USD
USD
6,906151
EUR
EUR
7,606435
Poznati dubrovački turistički poduzetnik: 'Kad ti najviše plješću, vrijeme je za odlazak'
17.02.2020 | Gospodarstvo
GORAN HRNIĆ

Poznati dubrovački turistički poduzetnik: 'Kad ti najviše plješću, vrijeme je za odlazak'

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovniknet.hr
Dugogodišnji radnik u turizmu, prije 30 godine je s partnerima osnovao prvu privatnu turističku i putničku agenciju Gulliver travel

Goran Hrnić uspješan je i iskusan poduzetnik. Dugogodišnji radnik u turizmu, prije 30 godine je s partnerima osnovao prvu privatnu turističku i putničku agenciju Gulliver travel, koja je postala jednom od vodećih destinacijskih menadžment kompanija u Hrvatskoj.

Stekao je neprocjenjivo iskustvo kao operativac u Atlasu, tvrtki koja je prije rata bila turistički brend u regiji i sinonim za tradiciju i kvalitetu usluga u turizmu, piše Objektivno.

 

Kao svjedok nekadašnjih ograničenja u poslovanju, ali i svojevrsni vizionar kada su u pitanju promjene koje će uskoro uslijediti, Hrnić s Lukšom Glavinjom i Srećkom Žunecom 1989. godine odlazi iz Atlasa, napuštajući tako siguran posao, da bi pokrenuo onaj privatni. Kroz prepoznatljive proizvode i usluge ubrzo doživljavaju uspjeh na tržištu, što pak kasnije prepoznaju iz vodeće putničke kompanije u svijetu – TUI Group, u sklopu koje Gulliver travel posluje od 2001. godine.

 

No, Goran Hrnić je 10. veljače 2020. godine otišao s funkcije predsjednika Uprave Gulliver travela. S novom predsjednicom Uprave Aleksandrom d'Angelo iz TUI-ja, u nadolazećem razdoblju dva su cilja, realizacija poslovnih planova te uspješan dovršetak integracije Gulliver travela u TUI Grupu.

 

Stvarali ste tvrtku Gulliver travel, vodili je 31 godinu, a sad ste otišli. Što je bilo najteže od toga? 

– Teško je to reći. Zapravo. Svaki početak je težak, ali bili smo mladi nas trojica, mlađi od 30 godina pa nismo puno dvojili. Za 31 godinu rada, svakako su najteži trenuci bila ratna vremena koja su posebno bila teška u Dubrovniku. Ali ni tada nismo odustajali, radili smo mnogo poslova u nadi da će rat završiti i da će se turizam ponovno vratiti u Dubrovnik. Tada su naše poslovne ambicije bile vezane za naš Grad, a niti u primisli nam nije bio razvoj koji se kasnije dogodio. Teških trenutaka je bilo i kasnije (kosovska kriza, svjetska kriza, nerazumne odluke ondašnjih vlada, pad Agrokora…), ali sve te teške situacije smo prihvaćali kao izazov i izlazili smo iz kriza kao pobjednici. Odlazak je bio više emotivan nego težak, ali razumljivo, to je ipak više od pola mog života.

 

Više pročitajte OVDJE.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji