povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
27.9°C
Vrijeme za 12.08.2020.
12.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 25°C
Vrijeme za 13.08.2020.
13.08.2020. Cet
Max. 29°C Min. 24°C
Vrijeme za 14.08.2020.
14.08.2020. Pet
Max. 29°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,933532
GBP
GBP
8,294196
USD
USD
6,332355
EUR
EUR
7,463947
Objekti na dubrovačkim plažama slabo rade, pad prometa i do 90 posto
15.07.2020 | Gospodarstvo
KORONA KRIZA

Objekti na dubrovačkim plažama slabo rade, pad prometa i do 90 posto

Autor: Robert Žarak
Foto: LTV
Poluprazne plaže ljeti tužan su prizor. Prazni su i restorani i kafići. I dok se zakupcima javnih površina izašlo u susret, provjerili smo što se ovo ljeto događa s koncesionarima

"Mi smo još početkom pandemije, u ožujku, znajući i očekujući kakva će situacija biti, sva plaćanja naših koncesionara odgodili za jesen, dakle, za rujan, nadajući se da ćemo kroz ovo vrijeme biti pametniji i znati kakve su stvarne posljedice. na tom tragu planiramo i daljnje mjere. Svjesni smo da će smanjivanja korektiva i svega ostaloga trebati biti, a kakvi su pravi razmjeri i koliko je to, ne bismo htjeli "trčati" s time, bez pravih pokazatelja koje ćemo sigurno do jeseni imati i tada ćemo točno poduzeti određene korake!, rekao je Ivo Klaić, pročelnik Upravni odjel za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku DNŽ za Libertas televiziju. 

 

 

Na plažama rade što mogu. I oni će tek na kraju ljeta moći sagledati cijelu situaciju i gubitke.

 

 

"Koncesija nam je na deset godina, tako da je ona riješena puno prije i sad imamo samo naznake iz Županije da su oni voljni jednim dijelom vidjeti kako će to sve završiti do kraja sezone ili do desetog mjeseca i onda će oni izaći sa svojim mjerama. Ja bi bio najsretniji da nam ne daju ništa, da mi to pokrijemo iz naših sredstava. Ali, evo, vidjet ćemo", kazao nam je ugostitelj Ile Topuzović. 

 

 

Ljeto je puno drugačije, ovo je sve novo za nas, pad prometa je 90 posto, evo, možete i vidjeti koliko ljudi po lokalima sjedi... Što se tiče koncesije, imamo naznake da će doći do smanjenja. Koncesija se plaća u desetom mjesecu tako da, još čekamo", priča nam ugostitelj Siniša Jerosimić.

 

 

Ova mjera Županije trebala bi barem malo olakšati ljeto puno izazova za koncesionare. U srpnju je u Grad došlo nešto više turista no to nije ni dio prošlogodišnje brojke.

 

 

Ljeto se nekako mora preživjeti. Koncesionare čekaju duga dva mjeseca, a onda tek treba sagledati štetu koju je korona ove godine napravila.

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji