slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.7°C
Vrijeme za 08.07.2020.
08.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 23°C
Vrijeme za 09.07.2020.
09.07.2020. Cet
Max. 29°C Min. 21°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Pet
Max. 29°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,093981
GBP
GBP
8,358239
USD
USD
6,698752
EUR
EUR
7,550833
Epidemija na djelu: Sve više vlasnika želi prodati apartmane
15.03.2020 | Gospodarstvo
KORONAVIRUS

Epidemija na djelu: Sve više vlasnika želi prodati apartmane

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Na tržištu se općenito nastavljaju trendovi kao što su previsoke tražene cijene.

Situacija s koronavirusom očituje se i na hrvatskom gospodarstvu.

Epidemija koja se raširila po Hrvatskoj donosi iz dana u dan i neke promjene u sektoru trgovanja nekretninama, piše Jutranji.

 

 

Odgađaju se obilasci nekretnina na obali, prije svega onih za koje su zainteresirani strani državljani, ali često i atraktivnih nekretnina u Zagrebu, dok je tržište relativno stabilno kad je riječ o prodaji stanova domaćim kupcima, ponajviše onim u programu aktualnih subvencioniranih kredita.

 

 

- U posljednjih desetak dana primijetili smo da su klijenti počeli otkazivati dogovorena razgledavanja nekretnina u Zagrebu, a osjeća se i smanjen interes za zakazivanjem novih termina. Svakako pada i broj novih zainteresiranih klijenata za potencijalne buduće kupoprodaje ili najmove. Svi nam kao razlog navode zabrinutost zbog koronavirusa i situacije koja je postala zaista ozbiljna - kaže Sergio Serdarušić, vlasnik agencije Eurovilla koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem privatnih i poslovnih objekata s naglaskom na ekskluzivne nekretnine u Zagrebu.

 

 

Međutim, ovih dana, kako govore iz Jutarnjeg u nekim drugim agencijama, imali su, malo više nego što je uobičajeno, poziva zbog moguće prodaje stanova koji se koriste kao apartmani. To navodi na situaciju u kojoj se vlasnici više apartmana na obali i u Zagrebu pokušavaju riješiti nekih od njih zbog neizvjesne turističke sezone. Određeni strah zavladao je i među vlasnicima apartmana koji se otplaćuju kreditima jer bi loša sezona mogla dovesti u pitanje otplatu rata. Takvih je u Hrvatskoj mnogo, a vlasnici apartmana bez kreditnog opterećenja su mirniji. Zabrinuti su i neki investitori novogradnje stanova u Zagrebu iako za sada, kako saznajemo, nema konkretnih slučajeva odustajanja od rezerviranih stanova, ali situacija je i tu donekle neizvjesna.

 

I dalje se na tržištu općenito nastavljaju trendovi kao što su previsoke tražene cijene te znatno manji broj kupoprodajnih transakcija u Zagrebu, što je počelo već 2019. godine. 

 

Više pročitajte OVDJE.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji