Izvanredne vijesti
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.0°C
Vrijeme za 10.04.2020.
10.04.2020. Danas
Max. 20°C Min. 12°C
Vrijeme za 11.04.2020.
11.04.2020. Sub
Max. 23°C Min. 11°C
Vrijeme za 12.04.2020.
12.04.2020. Ned
Max. 22°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,226739
GBP
GBP
8,656664
USD
USD
7,021135
EUR
EUR
7,625655
OTP banka donirala 1,5 milijuna kuna zagrebačkim bolnicama
25.03.2020 | Gospodarstvo
POHVALNO

OTP banka donirala 1,5 milijuna kuna zagrebačkim bolnicama

Autor: Libero Portal
Foto: OTP grupa
OTP banka d.d. donirala je po 750 000 kuna KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice u svrhu pomoći obnove oštećene medicinske opreme, uređaja i objekata organizacijskih jedinica centara.

OTP banka d.d. donirala je po 750 000 kuna KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice u svrhu pomoći obnove oštećene medicinske opreme, uređaja i objekata organizacijskih jedinica centara. 

 


Zagrebačke bolnice pretrpjele su velike štete u nedjeljnom potresu. U ovim izvanrednim uvjetima dok svi koji rade u zdravstvenom sustavu ulažu iznimne napore u suzbijanju pandemije uzrokovane virusom Covid-19 i brinu o zdravlju naših sugrađana, štete od potresa su još više otežale njihov rad. S obzirom na značaj ovih kliničkih bolničkih centara, kao i na broj pacijenata o kojima skrbe, OTP banka osjeća odgovornost i potrebu pomoći u saniranju štete nastale u potresu.

 


„Svi mi u OTP banci suosjećamo s liječnicima, medicinskim osobljem bolnica i pacijentima koji su u ovim teškim uvjetima morali napustiti bolničke prostore i izložiti se dodatnom stresu. Iznimno cijenimo sve napore koje zdravstveni djelatnici ulažu u liječenje svih pacijenata u ovim teškim okolnostima. Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći da zagrebačke bolnice što prije osposobe svoje prostore za nastavak njihovog hvalevrijednog rada. Cijenimo sve što svakodnevno radite za nas i naše zdravlje“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

 


„U potresu je najviše su pogođen Odjel za novorođenčad u Klinici za ženske bolesti i porode na lokaciji Petrova. Uz to vrlo teška oštećenja nastala su na lokacijama Šalata (Klinika za ortopediju i Klinika za dermatovenerologiju) i Jordanovac (Klinika za plućne bolesti i Klinika za torakalnu kirurgiju). Prioritet nam je briga za novorođenčad i njihove majke. Stoga Vam od srca u ime svih djelatnika KBC-a Zagreb zahvaljujemo na ovoj vrijednoj donaciji koja će biti iskorištena za sanaciju oštećenog Odjela za novorođenčad i rađaonice u Petrovoj 13“, stoji u poruci ravnatelja KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušića.

 


„Nažalost, svi djelatnici KBC Sestre Milosrdnice i naši pacijenti suočavaju se s dodatnim teškoćama uslijed posljedica potresa koji nas je pogodio. Zahvaljujemo OTP banci na ovoj vrijednoj donaciji koja će nam pomoći u otklanjanju šteta u našim bolnicama“, izjavio je prof.dr.sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji