potpuno oblačno, jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 05.12.2020.
05.12.2020. Danas
Max. 14°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.12.2020.
06.12.2020. Ned
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 07.12.2020.
07.12.2020. Pon
Max. 14°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,960985
GBP
GBP
8,344711
USD
USD
6,197009
EUR
EUR
7,543619
Pogledajte video rute ‘Putevima maslina’, prolazi i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju
03.07.2020 | Gospodarstvo
PROJEKT ROUTES4U

Pogledajte video rute ‘Putevima maslina’, prolazi i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Ruta uključuje stare mlinice, uljare i maslinike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom te kušanjem maslinova ulja, muzeje sapluna od maslinova ulja...

Ruta ‘Putevima maslina’, koja prolazi i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju, dio je novog promotivnog videa objavljenog u sklopu projekta Routes4U.

 

Routes4U zajednički je program Vijeća Europe i Europske unije za jačanje regionalnog razvoja u jadransko-jonskim, alpskim, baltičkim morem i dunavskim makro regijama i promovira važnost lokalnih građana i njihovu snažnu povezanost s baštinom, pogotovo u ovom razdoblju kad europski turistički sektor doživljava novu potražnju za posebnim i raznovrsnim kratkim putovanjima bliže kući.

 

Kroz promotivni video prikazano je sedam novih kulturnih ruta u razvoju na cijelom europskom kontinentu i šire, među kojima je i ruta ”Putevima maslina“, a dio videa posvećen je i otoku Korčuli. 

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji uključeno je 27 dionika u ovu rutu i to na području Dubrovnika, Lastova, Pelješca, Korčule i doline Neretve koji su tijekom prikupljanja podataka u suradnji s turističkim zajednicama općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije izrazili želju biti dio ove kulturne rute.

 

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA, kao podrška projektu “Routs4You” potpisale su s Kulturnom zakladom “Routes of the olive tree” Memorandum o suradnji za uključivanje ponude najjužnije županije u Kulturnu rutu Vijeća Europe “Putevima maslina” kako bi promovirali i valorizirali kulturnu i prirodnu baštinu, masline i maslinovo ulje.

 

Ruta uključuje stare mlinice, uljare i maslinike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom te kušanjem maslinova ulja, muzeje sapluna od maslinova ulja, udruge maslinara, tematske manifestacije kao i povijesne znamenitosti i arheološke lokalitete.

 

Osim rute ‘Putevima maslina’, u videu se prikazuju i druge rute, a videozapise i ostale informacije možete pogledati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji