pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.0°C
Vrijeme za 05.04.2020.
05.04.2020. Danas
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 06.04.2020.
06.04.2020. Pon
Max. 18°C Min. 10°C
Vrijeme za 07.04.2020.
07.04.2020. Uto
Max. 18°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,229743
GBP
GBP
8,670101
USD
USD
7,053179
EUR
EUR
7,624487
Preokret: Troje kandidata prijavilo se za direktora Turističke zajednice Grada Dubrovnika
15.01.2020 | Gospodarstvo
TKO ĆE BITI NA ČELNOM MJESTU?

Preokret: Troje kandidata prijavilo se za direktora Turističke zajednice Grada Dubrovnika

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
Svi kandidati imaju veliko iskustvo u struci, a uskoro ćemo saznati tko će biti novi direktor ili direktorica

Gotovo je zaprimanje prijava za javni natječaj za izbor direktora Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Rok prijave istekao je još 8. siječnja, no prijave su se poštom zaprimale sve do danas. Iako je donedavno bio prijavljen samo jedan kandidat, u međuvremenu su stigle još dvije prijave.

 

Prema još neslužbenim informacijama, uz Anu Hrnić, zaposlenicu agencije Guliver travel, prijavili su se nekadašnji direktor ove TZ Tonči Skvrce te Aida Džubur, iskusna turistička djelatnica koja je dugo bila na visokim menadžerskim pozicijama u turističkoj agenciji Atlas. 

 

Inače, prije tjedan dana gradonačelnik Mato Franković javnosti je otkrio da će podržati kandidaturu Ane Hrnić, koja se svojedobno nalazila na gradskoj listi dubrovačkog HDZ-a za lokalne izbore, baš kao i njegov koalicijski partner Željko Raguž koji je u javnosti često kritizirao dosadašnje vodstvo Turističke zajednice grada Dubrovnika.

 

"Znam put Ane Hrnić koja se javila na natječaj, prošla je u jednoj velikoj turističkoj agenciji kroz sve stepenice samog poslovanja, mislim da može ponuditi puno toga, da se sama turistička zajednica unaprijedi i zbog toga smo joj dali na neki način javnu podršku. Vidjet ćemo kako će se okončati javni natječaj, nitko prijavom na natječaj nije pobijedio. Ako bude više kandidata, neka se izabere najbolji. Ako netko bude bolji od nje, čestitat ćemo mu, ali smatramo da ona ima sve potrebne reference za čelno mjesto turističke zajednice", rekao je Raguž danas za Libertas televiziju.  

 

Sutra će se održati sastanak Natječajne komisije koju čine tri člana Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika koji će izvršiti administrativnu provjeru i pregled pristiglih prijava, a kandidate čeka intervju koji provodi Natječajna komisija, a koja će potom Turističkom vijeću podnijeti svoj prijedlog. 

 

O samom imenovanju direktora ili direktorice TZ, Turističko vijeće odlučuje glasovanjem između predloženih kandidata u roku od 15 dana od dana primljenog prijedloga Natječajne komisije, govori procedura. 

 

A tko će "zasjesti" na ovo čelno mjesto, saznat ćemo uskoro. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji