povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.6°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Danas
Max. 21°C Min. 21°C
Vrijeme za 21.09.2020.
21.09.2020. Pon
Max. 26°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.09.2020.
22.09.2020. Uto
Max. 24°C Min. 20°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,004293
GBP
GBP
8,254649
USD
USD
6,360608
EUR
EUR
7,537320
I Cavtat je itekako platio turistički danak koroni, evo što kažu turisti (VIDEO)
08.09.2020 | Gospodarstvo
TURIZAM

I Cavtat je itekako platio turistički danak koroni, evo što kažu turisti (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Jedno od najomiljenijih turističkih morskih bisera je Cavtat, čijoj ljepoti ne odolijevaju ni slavni

Video

Početkom rujna ulice Cavtata nikad nisu bile ovako prazne. Kao i Dubrovnik i Cavtat je avio destinacija i zato dijele kobnu sudbinu korona sezone.

 

Ipak u Cavtatu još uvijek borave gosti koji za koronu i izolaciju ne mare. Gosti broj jedan u Cavtatu već godinama su Britanci.

 

"Bio sam u Dubrovniku i još sjevernije na obali. Ovo je lijepa zemlja.Nisam znao da ću morati ići u karantenu kad se vratim, ali svakako radim od kuće, tako da mi to ne smeta", rekao je Martin, Velika Britanija.

 

"Odabrali smo hrvatsku bili smo ovdje prije dvije godine, ali sjevernije blizu Splita, jako smo uživali i zato smo opet došli. Rezervirali smo vilu i platili smo. Na poslu su imali razumijevanja, moja kćer Beatrice svakako nema fakulteta sljedećih 4 5 tjedana. Večeras nam dolazi još obitelji", kazao je Paul, Velika Britanija. 

 

No nisu Britanci jedini koji uživaju u ljepotama Cavtata, mladi par iz Njemačke odabrao je upravo Cavtat za svoje prvo putovanje. 

 

"Prvi put smo ovdje i jako nam se sviđa, predivno je i ljudi su jako dragi", govori  Justina, Njemačka.  

 

"Tu smo negdje na nekih dvadeset posto ostvarenog turističkog prometa od lanjske godine", kazao je Frano Herendija, direktor TZ Konavle.

 

Cavtatski kolovoz obzirom sve probleme izazvane koronom ipak bilježi 40 posto lanjskih turističkih brojki. U Cavtatu nisu otvoreni svi hoteli, a tek se 10 posto turista odlučilo za boravak u onima koji su otvoreni. Bolje su prošli privatni smještaj i kampovi u Konavlima

 

"Hoteli Cavtat dakle Albatros i Epidaurus oni su donijeli odluku da neće putovati u ovoj sezoni i otpustili su većinu radnika najave koje imamo od njih, oni najavljuju nastavak svojih operacija", govori Frano Herendija, direktor TZ Konavle. 

 

Ipak ni korona nije uspjela zaustaviti slavne face da se usidre na svojim mega jahtama upravo kod Cavtata. 

 

"Imamo ljude koji dolaze već 24 godine to je kao recimo Leonid Fedon tko je vlasnik nogometnog kluba Spartak i suvlasnik Lukoila koji nas posjećuje svake godine, zatim bio je i Manuel Noer i tako dođu mnogi, mnogi dođu za neke čak ni ne znamo sve u svemu to je dobro to je pokazatelj neke naše kvalitete", kazao je Ivo Bobić, vlasnik restorana.  

 

Nakon teške korona sezone, i u Cavtatu ne preostaje ništa drugo nego nadati se boljim brojkama dogodine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji