Što ako Britanci ne dođu ove sezone? Evo na koja tržišta računaju iz Turističke zajednice (VIDEO)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.1°C
Vrijeme za 26.02.2021.
26.02.2021. Danas
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.02.2021.
27.02.2021. Sub
Max. 18°C Min. 9°C
Vrijeme za 28.02.2021.
28.02.2021. Ned
Max. 18°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,844825
GBP
GBP
8,779870
USD
USD
6,197175
EUR
EUR
7,577906
Što ako Britanci ne dođu ove sezone? Evo na koja tržišta računaju iz Turističke zajednice (VIDEO)
19.02.2021 | Gospodarstvo
TURIZAM U DOBA KORONE

Što ako Britanci ne dođu ove sezone? Evo na koja tržišta računaju iz Turističke zajednice (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Velika Britanija u ponedjeljak odlučuje o novim odnosno zadržavanju postojećih epidemioloških mjera. Što sve znači za dubrovački turizam kojemu su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti?

Video

U Dubrovnik ljeti dolaze gosti iz cijelog svijeta, no ipak oni najmnogobrojniji su upravo Britanci.

 

"Što se tiče situacije u Engleskom situacija je potpuno ista kao što je bila za Božić, ništa se nije promijenilo. Mi smo još uvijek u lockdownu. Čekamo sljedeći ponedjeljak što će Boris reći hoće li se nešto promijeniti. Mi mislimo da će ostati sve isto do Uskrsa, jedino što mislimo da se može promijeniti jest da se otvore škole za nekih 7 do deset dana pa ćemo vidjeti što će biti", govori Stane Firth, Velika Britanija.

 

Iako su još u lockdownu, Britanci su optimistični što se tiče uvođenja novih mjera. Iz turističke zajednice grada Dubrovnika također pokazuju optimizam. 

 

"Razloga za optimizam itekako ima, budući da britanska vlada misli procijepiti veliki dio stanovništva do sredine svibnja tako da će se i restrikcije putovanja mijenjati.  Pretpostavlja se da će restrikcije biti jednake kao i prošle godine da će se dijeliti na zemlje niskog rizika i sigurne zemlje, a nama je u interesu biti na listi sigurnih zemalja", kazala je Sandra Milovčević, voditeljica odjela za komunikacijske taktike TZ Dubrovnik.

 

U slučaju da ovu sezonu ostanemo bez tradicionalnih gostiju Britanaca turistička zajednica usmjerila je svoje aktivnosti na druga svjetska tržišta. A riječ je o tržištima kao što je Rusija, Ukrajina, Skandinavsko tržište, francusko, njemačko, tržište SAD-a ali i domaće. Nada ostaje da će Britanci ipak ovo ljeto šetati najljepšom ulicom na svijetu - Stradunom. 

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji