povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.6°C
Vrijeme za 20.09.2020.
20.09.2020. Danas
Max. 21°C Min. 21°C
Vrijeme za 21.09.2020.
21.09.2020. Pon
Max. 26°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.09.2020.
22.09.2020. Uto
Max. 24°C Min. 20°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,004293
GBP
GBP
8,254649
USD
USD
6,360608
EUR
EUR
7,537320
Udar na hrvatski turizam: Hrvatska u nekoliko država na crvenoj listi, evo što to znači (VIDEO)
20.08.2020 | Gospodarstvo
TURIZAM U DOBA KORONE

Udar na hrvatski turizam: Hrvatska u nekoliko država na crvenoj listi, evo što to znači (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Dubrovniku kojem su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti ovo je vrlo loša vijest

Video

Nakon što se Hrvatska našla na crvenoj listi Austrije, Finske, Norveške, Slovenije, na crvenu listu nas je stavila i Velika Britanija. Britanci bi zbog te odluke mogli prekrižiti Dubrovnik kao mjesto za odmor. 

 

Easyjet već je na svojim stranicama zbog slabe potražnje najavio otkazivanje svojih letova , između ostalih i prema Dubrovniku. Hrvatska na crvenoj britanskoj listi mogla bi nastaviti niz otkazanih letova  

 

"Svi se zaista pribojavamo te odluke, to svakako bi bio jedan veliki udarac na evo ovu sezonu koja je teška i izazovna, pogotovo za nas ovdje u Dubrovniku", kazala je Ana Hrnić, direktorica TZ-a.

 

Britanci koji trenutno borave u Dubrovniku ne pokazuju pretjerani strah zbog toga što će iz Dubrovnika najvjerojatnije u britansku samoizolaciju 

 

"Vidjet ćemo što će biti, ali mislimo da ćemo morati u samoizolaciju. Mi smo sretni jer radiom od doma, ali vjerujem da će drugi turisti radi te odluke pažljivije isplanirati odmor", kazao je David iz Velike Britanije. 

 

"Trenutno još nije potvrđeno, ali zadnjih par dana se priča o tome da bi mogli završiti na crvenoj listi. Provjerili smo britanske lokalne novine prije 10 minuta i još ništa nije odlučeno. Ako napustimo Dubrovnik u utorak morali bi u samoizolaciju kad dođemo doma, ali dok se odluka ne donese ne moramo. Ostaje nam čekati i vidjeti što će biti iako mislimo da bi se to moglo realizirati", govori Scott iz Velike Britanije. 

 

Gradonačelnik je nedavno pisao Borisu Johnsonu pismo u kojem je kazao kako je Dubrovnik slobodan od COVIDA. Iz Grada se nadaju kako će Velika Britanija pratiti primjer Njemačke. 

 

Sezona je i tako podbacila, a nastave li nas druge države stavljati na crvenu listu, i ovo malo sezone kao i post sezona moglo bi nestati u tankom dimu. 

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji